Doc Lounge Varberg
Past16/22017

The Pearl of Africa

Jonny von Wallström, 74 min, Sweden, 2016

THE PEARL OF AFRICA - Teaser from Rough Studios on Vimeo.

The Pearl of Africa

Stark film! Gäst med via Skype!

En magisk och tankeväckande film om livet som transperson i ett var världens mest transfobiska länder, omgivet av både kärlek och hat.

Plats Teater Hallands foajé I 19.00 Mingel & Musik I 20.00 Film I 21.15 Gäst via Skype

Film: The Pearl of Africa

Winston Churchill refererade en gång till Uganda som ‘The Pearl of Africa’ på grund av landets fantastiska mångsidighet, men för transkvinnan Cleopatra Kambugu är det numera en extremt farlig plats. 2014 infördes anti-gaylagar i Uganda och landets gator fylldes av folk som demonstrerade mot homosexuellas och transpersoners rättigheter. Sedan dess har landets HBTQI-personer riskerat att hamna i fängelse eller till och med att avrättas. 

Regissören Jonny von Wallström följer den positiva, modiga Cleopatra och hennes engagerade pojkvän Nelson på resan genom Cleopatras transformering till kvinna. Vi bjuds med på en resa och in i värld av kamp, men mest av allt glädje och mod. 

På scen: Varbergsbandet VARGEN

VARGEN, som denna gång uppräder som grym trio, intar foajéscenen och bjuder oss på musik av John Lennon och Bob Dylan - med komp på congas. Varghanen himself Reine Johansson tar plats på scen tillsammans med Mia Rosengren och Daddy Musesa innan filmen. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Gäst: Röst från verkligheten

Efter filmen har vi via Skype med oss en person som delar upplevelser och erfarenheterna av utsattheten i och utanför Uganda. Hen kom till Halland som flykting för några år sedan och medverkar anonymt men är djupt tacksam för att vi valt att visa Pearl of Africa för att berätta om den verklighet som HBTQ-personer lever med i dagens Uganda!

VARGEN