Doc Lounge Malmö
Past15/112016

The Longest Run

Marianna Economou, 77 min, Greece, 2015

LONGEST RUN TRAILER 1'58'' from Marianna Economou on Vimeo.

The Longest Run

En brännande aktuell dokumentärfilm från Greklands ungdomsfängelse

En brännande aktuell dokumentärfilm från Greklands ungdomsfängelse, flerfaldigt prisbelönta THE LONGEST RUN på Doc Lounge Malmö den 15 november. Gästar kvällen gör Röda Korset och Refugees welcome to Malmö. Efter filmen bjuds det på samtal och work-in-progress med filmaren Saleh Jamal Eddin som filmat sin flykt från Syrien till Sverige, detta vill ni inte missa!!!

THE LONGEST RUN
Marianna Economou / Grekland / 2015 / 77 min. 
I The Longest Run följer vi flyktingarna Jasim och Alsaleh, från Syrien respektive Irak, som lärt känna varandra i ett grekiskt ungdomsfängelse. Under hot om våld från människosmugglare har de tvingats att agera guider för andra flyktingar över den turk­grekiska gränsen, där de gripits av polis. Nu väntar de på sina åtal – själva misstänkta för att vara människosmugglare. Med unik access både i fängelset och domstolen skildrar Economou pojkarnas situation och de intrång på de mänskliga rättigheterna de utsätts för av den grekiska staten.

GÄSTER: Röda Korset.
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor.
Röda Korset har fått ett unikt uppdrag i den internationella humanitära rätten att hjälpa människor i konflikter och kan på grund av det och sin neutralitet och opartiskhet ta sig in i oroshärdar och krigszoner där ingen annan kan hjälpa.

GÄSTER: Refugees welcome to Malmö.
Refugees Welcome to Malmö är ett privat initiativ, som hjälper flyktingar som anlänt till Malmö och som myndigheterna inte klarar att hantera på egen hand. Verksamheten består huvudsakligen av klädinsamling och -utdelning till flyktingboenden och hvb-hem.

SAMTALSGÄST: Saleh Jamal Eddin.
Filmregissören Saleh kom till Malmö för ett år sedan från Syriens huvudstad Damaskus. 
Nu arbetar han för fullt med att slutställa filmen och denna kväll gästar han och berättar om sin resa och visar sneak peeks från sin film.

TID: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

The Longest Run is brought to Doc Lounge as part of the Moving Docs initative, a collaboration with 7 European screening partners and the European Documentary Network (EDN) to spread high quality European documentaries.

Friends & sponsors