Doc Lounge Göteborg
Past17/32020

The Kingmaker

Lauren Greenfield, 100 min, USA, 2019

The Kingmaker - INSTÄLLD!

Med anledning av restriktionerna för att minska smittspridning av det nya coronaviruset är visningen den 17/3 inställd.

Det var med sorg i hjärtat som vi mottog beskedetatt Folkteatern ställer in alla sina föreställningar till och med den 25 mars. Detta betyder dessvärre att även visningen av The Kingmaker den 17/3 är inställd. Vi hoppas kunna ta fram ett nytt datum för visningen, men vet ännu inte om eller när det blir. Till dess återköpes alla biljetter via Folkteaterns hemsida. Du hittar mer information om hur det går till, samt kan läsa mer om beslutet här:

https://www.folkteatern.se/evenemang/med-anledning-av-coronaviruset-covid-19

 

Lauren Greenfield, regissören bakom Generation Wealth och The Queen of Versailles, är tillbaka med en ny dokumentär från samhällets toppskikt. Skickligt målar Greenfield upp ett porträtt av en person med en annan typ av sant och falskt än oss andra. Imeldas bild av vilka konsekvenser hennes mans styre hade för Filippinernas befolkning skiljer sig helt mot all annan nyhetsrapportering och historieböckerna.

Jaw-dropping” - Variety

Imelda Marcos blev first lady i Filippinerna 1965 och hon håller än idag fast i sin gamla livsstil. Vi följer med in i en värld där yta är i fokus, klänningar sys med guldtråd och giraffer och zebror skeppas över halva jordklotet på grund av “avundsjuka”. Filmen berättar om Filippinernas politiska historia men också om det som sker just nu. Om en diktators familj som mot alla odds återigen närmar sig makten.

An acute study of the psychology of power” - Time Out

→ Förfilm: COMING BACK IS NOT THE SAME AS STAYING av Jasmijn Kooijman
Två systrar pratar minnen, hemlängtan och nostalgi, men orden känns otillräckliga. Hur beskriver man känslor som är större än ord och hur talar man om tankar när tankarna svävar iväg?
Filmen är en del av Doc Lounge Locals, Doc Lounge Göteborgs satsning på lokala filmskapare.

 

→ OM FILMEN
Regissör: Lauren Greenfield
Land: USA
År: 2019
Trailer: https://dogwoofsales.com/kingmaker

The Kingmaker hade världspremiär i augusti förra året på den 76: e filmfestivalen i Venedig. Filmen nominerades som bästa dokumentär på London Film Festival och Stockholm Film Festival, och till Checkpoints Award vid Bergen International Film Festival. Den nominerades i fyra kategorier under Critic’s Choice Documentary Awards 2019 och vann så småningom utmärkelsen för Most Documenting Most Compelling Living Subject of a Documentary. The Kingmaker fick också publikpriset för bästa dokumentärfilm vid Warszawas internationella filmfestival förra året.

Filmen visas på Folkteaterns Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

Friends & sponsors