Doc Lounge Helsingborg
Current3/62020

The Kingmaker

Lauren Greenfield, 100 min, USA, 2019

The Kingmaker

Lauren Greenfield, "Generation Wealth", är tillbaka med en stark dokumentär om korruption och hur makt gör det möjligt att skriva om historien.

"The former first lady of the Philippines is revealed as a monstrous, loathsome, absurdly queenly figure in Lauren Greenfield’s superb documentary." - Peter Bradshaw, The Guardian

”At age 85 she remained a skilled political animal” - Bongbong Marcos

OBSERVERA VISNINGEN FLYTTAD TILL 3:E JUNI I OCH MED DET RÅDANDE LÄGET MED CORONAVIRUSET!

The Kingmaker
Lauren Greenfield/ USA/ 100 min/ 2019

Lauren Greenfield som både i "Generation Wealth" och "Drottningen av Versailles" arbetat med temat rikedom har nu tagit sig an Filipinernas självutnämnda drottning - Imelda Marcos. En matriark som under decennier skrivit om historien till sin egen familjs fördel. Istället för att möta och prata om den brutala sanningen om korruption, tortyr och misshandel som följt i Marcos fotspår väljer hon att fokuserar på sin oerhörda kärlek för moderlandet. Då vi lever under en tid då fake news gjort den möjligt att manipulerar val påminner den mörka saga oss om varför källkritik är så viktigt, och om hur familjer mot förmodan kan lyckas behålla makten i generationer. Inte minst syns detta på ön som Imelda lät avbefolka för att ge plats åt sina importerade, afrikanska djur.

Plats, schema och gäst för kvällen kommer inom kort!

Biljettpris: Ordinarie 80 kr, Student/Pensionär/Arbetslös 60 kr

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!