Doc Lounge Malmö
Past24/112020

The Jump

Giedre Zickyte, 83 min, Lithuania, LatviaFrance, 2020

INSTÄLLT! The Jump

Verkligheten överträffar dikten i detta kalla kriget drama

Tyvärr måste vi meddela att säsongsavslutningen med The Jump är inställd. Anledningen är Regeringens förslag om att allmänna sammankomster begränsas ytterligare. Om förslaget går igenom så får endast åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Förslaget kan träda i kraft på eventets datum den 24 november och fyra veckor framåt. 
Vi på Doc Lounge tackar för den här säsongen och hoppas att vi ses på Babel till våren. Under tiden följer vi råden från Folkhälsomyndigheten och Region Skåne.

1970, under det kalla kriget, möter en amerikansk patrullbåt en rysk fiskebåt mitt i Atlanten. Plötsligt hoppar Simas Kudirka, en litauisk sjöman, över till det amerikanska fartyget i ett desperat försök att få politisk asyl. Förvirring uppstår och till Simas förskräckelse överlämnar amerikanerna honom till ryssarna. Det blir starten till en av kalla krigets större skandaler. Regissören Giedre Žickyte ger, med otroliga arkivfilmer, möten med nyckelpersoner och rekonstruktioner med den karismatiska Simas Kudirka, en målande bild av händelsen. Simas ödesdigra hopp blir startskottet till ett märkligt öde som symbol för frihet.

→ Var, när, hur:

Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00

Plats: Babel, Spångatan 38

Biljetter: endast förköp via Kulturcentralen där biljetterna säljs fram till två timmar innan eventet startar.

→ Sittplatser:

Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom så ber vi er att stanna hemma.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se

En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.