Doc Lounge Helsingborg
Past3/22021

The Jump

Giedre Zickyte, 83 min, Lithuania, LatviaFrance, 2020

The Jump

Doc Lounge Helsingborg smygstartar säsongen med nervkittlande, politisk dokumentär!

Tankeväckande film och god mat utlovas.

Doc Lounge Helsingborg smygstartar säsongen i vintermörkret med ”The Jump”, ett öst möter väst i mikroperspektiv. Kulturkvarteret Portugal öppnar upp vita salongen där gott om plats utlovas och välsmakande mat av Jonathan&Henke. Gästar gör doktorand Johan Ekstedt.

I linje med rådande restriktioner är antalet platser begränsat till 8. Gäst kommer inom kort.

The Jump 
Giedre Zickyte/ Litauen, Lettland, Frankrike/ 84 min/ 2020 

En kall novemberdag 1970 möter en amerikansk patrullbåt en sovjetisk fiskefärja ute på Atlanten. Den litauiska sjömannen Simas Kudirka drömmer om ett bättre liv för sig och sin familj. Driven av en denna överväldigande önskan om frihet fattar han ett drastiskt beslut och kastar sig över relingen på sin egen båt, för att sig ombord på det amerikanska fartyget. En högst intressant skildring av hur en människans drömmar om frihet möter migrantens verklighet.

Gäst Johan Ekstedt 
är doktorand i Internationell Migration och Etniska Relationer vid Malmö Universitet, men har innan dess under många års tid levt utomlands i bland annat Syrien, Kongo-Kinshasa, Jordanien och Grekland. Med en barkund inom FN och andra internationella organisationer har han ett levande intresse för frågor rörande flyktingskap och internationell rätt.”

Kvällens schema:
17:30 - Dörrarna öppnas
19:00 - Filmstart
20:30 - Samtal med gäst

Biljettpris: 80 kr ordinarie/ 60kr pensioner, studerande, arbetssökande

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!