Doc Lounge Växjö
Past28/32019

The Heat - A Kitchen (R)evolution

Maya Gallus, 75 min, Canada, 2018

The Heat - A Kitchen (r)evolution

Kvinnliga kökschefer, matnörderi och hållbar mat!

Stjärnkockar har egna tv-program, frontar glassiga tidningsomslag och hyllas som rockstjärnor världen över. Men har du tänkt på - att alla är män?

The Heat - A kitchen (r)evolution är en film om just hetta. Den som kan uppstå när kvinnliga kockar berättar om sina erfarenheter av yrket och om de makthierarkier och orättvisor som ofta förekommer i restaurangkök. Ikväll följer vi med in till kastrullerna, stekpannorna och de snabba ordväxlingarna och inspireras av förändringen av strukturer som sker!

I Maya Gallus dokumentär The Heat – A Kitchen (R)evolution reser vi runt i världen och möter sju kvinnliga kockar i jakten på förändring. Filmen speglar ett djupt rotat problem och vi hör berättelser om trakasserier och förödmjukelser. Att modifiera ett helt system är svårt men i takt med att fler kvinnor tar plats på höga positioner i branschen börjar saker hända.

OM FILMEN

Längd: 75 minuter
Språk: Engelska (inga undertexter)
Regi: Maya Gallus
År: 2018

Efter filmen blir det ett samtal med Ulrika Brandt.
Välkomna!
--------------
Doc Lounge Växjö är en del av Regionteaterns satsning Medborgarscenen och en del av vårens Varje Torsdags program.
Det kostar alltid 60 kronor att komma in på Varje Torsdag vad som än händer.

Serveringen på Regionteatern Blekinge Kronoberg öppnar 17.30 och i Scenkonstbaren kommer det serveras mat, dryck, roliga öler och goda viner. Förbeställ gärna mat på regionteatern.se/mat