Doc Lounge Kalmar
Past14/112018

The Distant Barking of Dogs

Simon Lereng Wilmont, 90 min, Denmark, 2017

The Distant Barking of Dogs - Trailer from Final Cut for Real on Vimeo.

The Distant Barking of Dogs

En barndom vid den ukrainska frontlinjen. Förhandsvisning med regissörssamtal!

Evenemanget är fullbokat!

Oleg lever med sin mormor i Donetsk-regionen, nära den ukrainska frontlinjen. På dagarna utför de sina enkla vardagsgöromål, men på nätterna flyger granaterna över deras slitna lilla hus likt fyrverkerier. De flesta människorna har övergett byn, men Oleg och mormor har inga planer att fly. Med sin kusin och bästa vän Yarik driver Oleg omkring i naturen. Men deras lekar är farliga, och kriget kryper sakta närmare.

Under ett års tid har den danske regissören Simon Lereng Wilmont följt Oleg, Yarik och mormor Alexandra. Han kom hem med ett porträtt av barn i krig som har vunnit det mesta som går att vinna på världens dokumentärfilmfestivaler, bland annat i Amsterdam, Göteborg, Thessaloniki, San Francisco, München, Tblisi, Barcelona, Oslo och Seoul.

Vi kommer att förhandsvisa filmen. Simon Lereng Wilmont gästar oss via Skype.

Åk med Filmbussen till visning på hemlig plats

För att uppleva filmkvällen ska du åka buss med oss från Larmtorget i Kalmar. Antalet biljetter och platser till visningen är begränsat till 40 st. Endast förköp!
Biljetten kostar 100 kr och gäller för film och vegetarisk soppa. Bussresan är gratis. Bussen avgår 17.15 och är tillbaka i Kalmar ca 21.15.

Simon Lereng Wilmont medverkar via Skype!

Med Filmbussen till hemlig plats!

Friends & sponsors