Doc Lounge Malmö
Current4/22020

The Cave

Feras Fayyad, 107 min, Denmark, 2019

The Cave

Oscarsnominerad för bästa dokumentärfilm

Feras Fayyad är tillbaka med ännu en gripande film, en stark berättelse från krigets Syrien. Visningen av The Cave sker i samarbete med AKTARR, en av Sveriges största nyhetsplattformar, på arabiska.

"Miraculous...A standout. Feras Fayyad’s powerful portrait audaciously puts women’s imperative contribution to survival front and center."
- VARIETY

I ett krigsdrabbat Syrien, mitt under flygattacker och bombningar kämpar ett dedikerat team kvinnliga läkare på ett underjordiskt sjukhus - The Cave.

Den syriska regissören Feras Fayyad tar oss till ett postapokalyptiskt landskap, ett nätverk av hemliga tunnlar under staden Ghouta där överlevande sökt skydd. Under jorden utför Dr. Amani Ballour och hennes kollegor ett jobb som inte är till för kvinnor i den patriarkala värld de befinner sig i. I kampen mot sexism, dagliga bombräder, resursbrist och hot om attacker med kemiska vapen är det här ett fantastiskt porträtt av mod, motståndskraft och solidaritet.

The Screening of The cave is in partnership with Aktarr.
Aktarr is one of the biggest newsplatforms in Sweden, and all information is in Arabic. The screening of The Cave will be followd by a discussion moderated by Aktarr. More information will be announced further on. 

More info about gusets will be announced further on. 

→ Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00
Filmstart: 20.00
Samtal: ca 21.45 - in English
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Biljetter: köps i vår entré eller hos Kulturcentralen
Platserna är onumrerade.

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll. Vi gör vårt yttersta för att alla ska kunan sitta och se så bra som möjligt. 

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo
Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.