Doc Lounge Stockholm
Past22/122016

The Aryans

Mo Asumang, 93 min, Germany, 2014

The Aryans

Sverigepremiär och säsongsavslutning°

Det är konstigt att The Aryans inte har visats i Sverige innan. Mo Asumang har tagit ansvar för att berätta om ariskhet och fascism ur ett nytt perspektiv, ett perspektiv som vi törstat efter. Det är en väldigt aktuell film som har inspirerat oss att bli modigare, och nu får vi äntligen lov att visa den och förhoppningsvis väcka nya tankar och ingjuta nytt mod i er. Vi har väntat hela hösten på det här, nu är det dags! 
Välkomna till vår säsongsavslutning - Under bron!

► 17.00 Välkomna in Under bron

► 19.00 The Aryans

► Mer info kommer!!

The Aryans (Mo Asumang, Tyskland, 2014, 93min)
» I The Aryans går afrikansk-tyska filmskaparen Mo Asumang till botten med ariskhet, ett begrepp som feltolkats grovt genom historien, vilka är egentligen arierna? Det började med en beskrivning av ett högrest, blont och blåögt herrefolk formulerat av den franske filosofen Gobineau som anammades av nazisterna, triggade ett världskrig och som än idag främjar ordet hat och rasistiska mord. Asumang ger sig ut på en personlig resa och stöter och blöter ariskhet med tyska nynazister, forskare, människor i Iran som tillhör folkslaget arier och amerikanska Ku Klux Klan-medlemmar. Med ett stort mod, djupt allvar och kärleksfull nyfikenhet har hon skapat en inspirerande dokumentär om ett ämne vars historia verkligen behövde berättas.

SPRÅK: engelska och tyska med engelsk undertext

INTRÄDE: GRATIS & AW-priser i baren!!

PLATS: Under bron, Hammarby Slussväg 2

Visningen sker med stöd av Svenska Postkodlotteriet, Svenska Filminstitutet, Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsting
 

Friends & sponsors