Doc Lounge Göteborg
Past19/92018

Team Hurricane

Annika Berg, 96 min, Denmark, 2017

Team Hurricane + JUCK ϟ Klubb Rörelsen!

Punkig chick flick och feministisk dansaktivism när vi tar plats på Kvillepiren tillsammans med Klubb Rörelsen!

Vi kickar igång vårt samarbete med Göteborgs Stadstriennal genom att höja en knuten näve för tonårstjejer, rosaskimrande tyll, queera skoluniformer och lika delar stenhård aktivism som kärleksfull vänskap. Vi ger er en exklusiv kväll på Kvillepiren med utomhusvisning av Team Hurricane och kortdokumentären om dansgruppen Juck! Efter visningen bjuder Klubb Rörelsen in till dans!

Filmen visas på Kvillepiren och är gratis och öppen för alla!

ϟ TEAM HURRICANE ϟ
Annika Berg, Danmark, 2017, 96 min. Språk: Danska, engelsk text.

Möt Ida, Sara, Eja, Maja, Zara, Mathilde och Ira – tonårsgänget som hänger på den lokala nedläggningshotade ungdomsgården. Här finner de en tillflykt från yttervärlden, bygger stora drömmar av tyll och paljetter och blir tightare än någonsin. Team Hurricane är en färgexplosion och djupdykning i tonårens omvälvande känsloyttringar och blandar friskt dokumentärt insta story-material med fiktion och 90-talsinspirerade animationer. Den danska regissören Annika Berg har skapat en ultramodern punk chick flick som beskrivits som den mest äkta tonårsskildringen sedan Fucking Åmål.

ϟ Förfilm: JUCK ϟ
Olivia Kastebring, Ulrika Bandeira, Julia Gumpert, Sverige, 2018, 14 min. Språk: Svenska, engelsk text.

Juck är en rörelse. Juck är aktivism. Juck är makt. Juck är inte oops I did it again. Juck är. Dansgruppen Juck utmanar femininitet, genus, platsen och dig.

ϟ KLUBB RÖRELSEN ϟ

Rörelsen vill vara en oas där vi kan få vara de vi vill i en varm, peppig, kreativ och inspirerande klubbmiljö! Vi som står bakom Rörelsen är nio kvinnor som önskar att alla som kommer på vår klubb ska känna sig bekväma, trygga, välkomna och få ge sig hän stämningen och musiken så som var och en vill.

ϟ KVILLEPIREN: TILLGÄNGLIGHET OCH MOBILITET ϟ 

Kvillepiren nås enklast med buss till hållplatsen ”Frihamsporten” som trafikeras av bland annat linje 16, 31, 45, 55 och 58. Frihamnen är platt och hårdgjord vilket gör det enkelt att ta sig dit oavsett om du går eller rullar. 
Väljer du att ta bilen finns det kostnadsfri parkering utanför Allmänna badets entré.

Klockan 17:00 och 17:30 går det dessutom en gratisbåt från Järntorget till Frihamnen.

ϟ OM GÖTEBORGS STADSTRIENNAL ϟ

Göteborgs stadstriennal är en plattform för att samtala kring och gemensamt göra stad. Under fyra dagar i september presenteras samtal, filmvisningar, praktiskt byggande och workshops runt om i Göteborg. Allt är gratis och öppet för alla.

Se hela programmet för 2018 här.

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad och ABF.  

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: 18:00
PLATS: Kvillepiren (Jubileumsparken, hållplats Frihamnsporten)
ENTRÉ: GRATIS

 

Friends & sponsors