Doc Lounge Malmö
Past19/22019

Survivors

Arthur Pratt, 87 min, Sierra Leone, 2018

Survivors

När ebolan sprider sig i Sierra Leone, finns det hjältar som riskerar allt för att rädda andra.

Med unik material inne från Sierra Leone mitt under Ebolaepedemiens utbrott skildras ett land, en epidemi och människorna.

I Survivors får vi möta de personer som riskerade sin egna liv för att rädda andras när Ebolan härjar som värst i Sierra Leone. Tack vare unik material filmat av filmare från Sierra Leone blir berättelsen ärlig och hjärtlig, men även en mer komplex skildring av landet och folket som upplevde denna svår epidemi.

→ KVÄLLENS GÄST:
Kvällen gästas av Gustav Eklund från Läkare Utan Gränser. Han jobbar som samordnare vid de olika projekt och hjälpinsatser som organisationen arbetar med. Han har själv inte varit i just Sierra Leone, men jobbat i andra delar av regionen. Ett fördjupande samtal om hjälporganisationers roll och epidemien i stort kommer hållas med Gustav efter filmen.

Filmaren har följt de personer som jobbat med epidemin och dess offer på olika vis och vi får möta dem i deras dagliga liv. Men filmen skildrar inte bara hur epidemin sliter sönder familjer och ödelägger samhällen, den visar också hur infrastrukturen brister och djupa missförstånd mellan hjälporganisationer och de människor de är där för att hjälpa. Filmen berättar också om olösta politiska konflikter och spänningar som finns kvar efter det inbördeskrig som länge plågat landet.
Det blir tydligt att överlevande hamnar i en djup konflikt med vad det innebär att vara från Sierra Leone när man hamnar i ett så otroligt kritiskt läge som detta.

→ OM KVÄLLEN:
VAD: filmen Survivors
GÄSTER: Läkare utan gräsner
NÄR: 19 februari
DÖRRAR: 19.00 - filmen startar: ca 20.00
Ett Guldkort ger dig fri entre och köföreträde till samtliga ordinarie visningar. Vid visningar där förköpet sålt slut finns det plats för Guldkortsinnehavare.
FÖRKÖP: kulturcentralen.se

→ OM FILMEN 
Titel: Survivors
Längd: 87 minuter
Språk: Engelska mfl.
Undertext: Engelska
Regi: Anna Fitch, Lansana Mansaray, Arthur Pratt och Banker White
År: 2018
Land: Sierra Leone / USA

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang.
Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel är rullstolsanpassat, det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskild evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

→ INFORMATION IN ENGLISH
Information about Doc Lounge and our films in English can be found on our website: www.doclounge.se/films

Doc Lounge Malmö drivs i samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.