Doc Lounge Växjö
Past27/102015

Sugar Blues

Andrea Culková, 78 min, Czech Republic, 2014

Sugar Blues

En sockerfri kväll med filmmys och debatt om sockrets roll i samhället.

Filmen Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv.

Den tjeckiska dokumentärfilmsregissören Andrea Culková diagnostiseras plötsligt med graviditetsdiabetes. Hon tvingas undvika alla former av socker, men det visar sig vara omöjlig.

Andreas rädsla för vad detta kan göra med hennes ofödda barn driver henne till att förändra hela familjens matvanor och på djupet undersöka sockerindustrin. Hon konfronterar doktorer och vetenskapsmän, utforskar den vita farans påverkan på våra fysiska och mentala funktioner. Som en detektiv gräver hon i sambanden mellan multinationella företag, politiker och hälso- och sjukvården.

Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv. Den visas på Doc Lounge som en del av Moving Docs.

Språk: Engelska, Text: Engelska

Dörrarna öppnar kl 19, filmer börjar kl 20.

>>>>>>>NYTT FÖR HÖSTEN<<<<<<<<<<<

Inträde kostar som vanligt 50 kr, men betalas från och med i höst i baren på ovanvåningen. Spara kvittot - det är din biljett till evenemanget!

Efter filmen håller vi i en praktisk demonstration om hur mycket socker som finns i olika matvaror. Vi kommer även ha en debatt med er i publiken - vi vill höra er åsikt, så stanna kvar efter filmen.

Friends & sponsors