Doc Lounge Varberg
Past5/112015

Sugar Blues

Andrea Culková, 78 min, Czech Republic, 2014

Sugar Blues

Socker Dödar! Hälsokväll med Yoga och Raw Food-inspiratör!

Filmen Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv. Kvällen börjar redan 18.00 med ett Yoga-pass i Runda Scenen! På Scen denna kväll står härliga Blue-grass-bandet Josephine & the river Boys!

OBS! Kvällen börjar kl 18.00 med ett Yoga-pass i Runda Scenen! Resten av kvällen kör igång som vanligt vid 19.00. Yogan ingår i biljettpriset för den som vill komma redan då!

Sugar Blues

Den tjeckiska dokumentärfilmsregissören Andrea Culková diagnostiseras plötsligt med graviditetsdiabetes. Hon tvingas undvika alla former av socker, men det visar sig vara omöjlig.

Andreas rädsla för vad detta kan göra med hennes ofödda barn driver henne till att förändra hela familjens matvanor och på djupet undersöka sockerindustrin. Hon konfronterar doktorer och vetenskapsmän, utforskar den vita farans påverkan på våra fysiska och mentala funktioner. Som en detektiv gräver hon i sambanden mellan multinationella företag, politiker och hälso- och sjukvården.

Sugar Blues är en tragikomisk men samtidigt livfull och emotionell historia, som både inspirerar och ger nya perspektiv. Den visas på Doc Lounge som en del av Moving Docs

Språk: Engelska, Text: Engelska

På Scen: Josephine & the River Boys

Denna kväll spelar ett glatt aukustiskt band med traditionell sättning för bluegrass. "Om publiken blir för ledsen drar vi en rolig historia och fortsätter på vår känslomässiga berg & dalbana." Få ett smakprov på hur de låter här.

Kvällens Gäst:

Maria Tegelberg som bor i Limabacka är både medicinsk yogainstruktör och Samayogainstruktör.  Hon är även friskvårdsterapeut. I höst håller hon workshops genom Vuxenskolan i Halland. Hon har ett stort fokus på Rawfood och Candida, och berättar gärna om den spinneffekt som går igång av en god sak, så följer gärna nästa utan problem... en inspiratör helt enkelt!

Josephine & the River Boys

Maria Tegelberg, spaterapeut och yogainstruktör

Friends & sponsors