Doc Lounge Lund
Past6/122016

Strike a Pose

Ester GouldReijer Zwaan, 83 min, NetherlandsBelgium, 2016

Strike A Pose + masterclass i voguing

Glitter, pepparkakor, dans och filmen om Madonnas dansare

COME ON VOGUE! LET YOUR BODY MOVE TO THE MUSIC! Med glitter, pepparkakor, guld, glögg, DJ-besök av Lundakollektivet TENT och besök av Simon Blom, projektledare bakom #itsnobigdeal presenterar Doc Lounge Lund och Stolt i Lund STRIKE A POSE - filmen om Madonnas dansare. Innan vår ordinarie öppettid bjuder vi på en masterclass i voguing av Anneleen De Cuyber, som blivit tränad av självaste Lynn Ninja från det legendariska House of Ninja. OBS detta börjar redan 17.00 och kräver förköp - begränsat antal platser. För er som vill komma klockan 19.00 som vanligt funkar både förköp och att betala på plats. Dessutom är det fri entré för alla som klär sig i vogue-, 80tals- eller tidigt 90-talstema! (Gäller alltså inte masterclassen).

I fansens ögon var de oförglömligt eleganta, begåvade och vackra män som hjälpte en av musikvärldens mest älskade och kontroversiella artister i sin karriär. Men bakom kulisserna var de Kevin, Oliver, Luis, Carlton, José, Gabriel och Salim; en mångsidig, påverkbar grupp unga dansare vars liv förändrades för alltid av Madonnas ikoniska ”Blonde Ambition”-turné och dess medföljande dokumentärfilm - ”Sanning eller konsekvens”. När de inte längre var under Madonnas odiskutabla inflytande kände några av dansarna att livet blev känslomässigt förödande och nästan omöjligt att navigera i. ”Strike a pose” besöker männen efter flera år isär och ger oss en rörande inblick i den emotionella sanningen bakom den glamourösa fasaden.

Regissör: Ester Gould, Reijer Zwaan
Land: Nederländerna/Belgien
År: 2016
Speltid: 83 min
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7Hqh7lwaNKw
Språk: English

MASTERCLASS: VOGUING MED ANNELEEN DE CUYER (OBS 17.00!)
Vi är SÅ peppade över att kunna presentera en masterklass i den legendariska dansstilen VOGUING innan vår säsongsavslutning! Den perfekta uppvärmningen inför vår sista filmvisning i år. Lär dig grunderna i voguing av den belgiska dansaren Anneleen De Cuyper, som har tränats i stilen av självaste Lynn Ninja, från det omtalade House of Ninja. Den här masterclassen kräver förköp och det är ett begränsat antal platser så passa på!

Efter att ni svettats och varit fabulösa med Anneleen i en dryg timme öppnar vi dörrarna för allmänheten och så kan ni ta något att dricka, äta soppa, glittra upp er med hjälp av Stolt i Lund, lyssna på musik av Lunda-kollektivet TENT, som står bakom skivspelaren och bara njuta av filmen.

Den belgiska dansaren Anneleen De Cuyper har dansat hiphop, balett, nutida dans och dancehall i tretton år. Under det senaste året har hon upptäckt och ägnat sig åt Vogue Fem (en av vogue-stilarna). Hon har under året tränats av Lynn Ninja (från House of Ninja) som introducerade Vogue Fem i Belgien.


SAMTAL: SIMON BLOM
Det finns många fördomar och felaktiga uppfattningar om vad det innebär att leva med hiv. Kan man dejta någon som lever med hiv? Kan man få barn? Hur överförs hiv? Måste man inte berätta att man har hiv? Frågorna kan vara många. Därför har vi turen att ha Simon Blom, projektledare bakom projektet No.Big.Deal och Ung-Hiv som samtalsgäst hos oss under vår säsongsavslutning. Passa på att ställa alla frågor du har! #itsnobigdeal

DJ: TENT
Kvällen till ära kommer Lundakollektivet TENT och DJar på vår säsongsavslutning. Efter sin omtalade Vouge-fest ála 80/90-tal i höstas gör de nu comeback och förgyller vår säsongsavslutning med pulserande rytmer och fabulösa outfits för att uppnå det Vogue-iversum vi alla älskar.
Bakom DJ-båset står; Erik Thomasson, Ellen Berglund, Ludvig Hofsten, Catrin Frid och Alexander Rundlöf
För info om tillgänglighet, läs här: http://www.kulturmejeriet.se/index.php/tillganglighet/