Doc Lounge Helsingborg
Past1/122021

Stol På Meg

Emil Trier, 96 min, Norway, 2021

Stol På Meg/ Trust Me

Säsongsavslutning med nervkittlande dokumentär om hustlern Ahmed.

Tragik och humor om Norges egen Mark Zuckerberg.

”Det er en kaotisk og underholdende historie, og Trier forteller den stødig, oversiktelig og stilsikkert.” Marco Reinersten

1:e december –Trust Me/Stol på meg
Emil Trier/ Norge/ 97 min/ 2021

Vid 20-års ålder prydde Ahmed Wahleed förstasidan på Norges samtliga dagstidningar. Han hade uppfunnit ett mobilbatteri som kunde laddas med solljus. Briljant! Och precis vad världen behövde. Men världen behövde också en riktigt bra historia om en ung pakistanier som slog igenom som tech-entreprenör. Norges egen Mark Zuckerberg. Journalister, ministrar, till och med Norges kronprins, ville träffa den karismatiska, numer TV-stjärnan Ahmed. Detta är dock bara början på Emil Triers film om hype, illusioner och snabba pengar. Mer bör inte avslöjas på förhand, men Trier lyckas på ett mästerligt vis gestalta hur verkligheten överträffar fiktionen med sina tragedier och plötsliga vändningar. En skarpsinnig dokumentär om en mans resa från bedragare till tech-kung. 

Kvällens schema:
17:30 - Dörrarna öppnas
19:00 - Filmstart
20:30 - Samtal med gäst

Biljettpris: 80kr Ordinarie, 60kr Student/Pensionär/Arbetssökande

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!