Doc Lounge Göteborg
Past19/92019

Stadstriennalen: Kortfilmsprogram och föreläsning med arkitekturkolletivet Assemble!

Doc Lounge gör ett gästspel på Röhsska museet för Stadstriennalens mellanakt.

Vill du få nya perspektiv på arkitektur och hur en stad kan byggas? Och dessutom ta del av fyra grymma kortfilmer som kreativt och nyskapande tar sig an ämnet? Kom till Stadstriennalens mellanakt på Röhsska museet den 19 september!

Göteborgs Stadstriennal presenterar en helkväll med film, musik och föreläsning. Doc Lounge bjuder på ett filmprogram med tema ”stad och människor”, DJ E1000 spelar skivor och Anthony Meacock, en av grundarna av konst- och designkollektivet Assemble, ger en föreläsning om sina alternativa idéer om vad arkitektur och stadsutvecklingspraktik kan vara.

Dörrarna till Rhösskas auditorium öppnas kl 16 och filmvisningen startar 16:30!

Vi är stolta att kunna presentera följande kortfilmer:

ECOS
Regi: Andres Arochi
Den ikoniska arkitekten Luis Barragans modernistiska hus, Casa Estudio, i Mexico City står värd för ett kroppsligt performance som vrider och rör sig genom den geometriska byggnadens färgglada rum.

OPERATION JANE WALK
Regi: Leonard Müllner, Robin Klengel
Följ med på en guidad stadsvandring genom arkitekturen i ett datorspel. I Operation Jane Walk leder våra urbana flanörer oss som fredliga turister genom shooterspelet Tom Clancy’s: The Divisions dystopiska Manhattan och diskuterar allt från historisk arkitektur till speldesignens inflytande på den urbana miljön.

VÄGGEN
Regi: Astrid Askberger
”Vi visste att de byggde något på parkeringen utanför. Vi hade känt hur de pålade och sett hur dörrkarmen och trapphuset spruckit.” I en rappt klippt kortfilm berättar Astrid Askberger historien om hur det är att få en ny vägg tio meter från sitt fönster. Missade du Localsfavoriten Väggen hos oss i våras? Nu har du chansen igen!

ALL INCLUSIVE
Regi: Corina Schwingruber Ilic
På ett kryssningsfartyg där varje detalj är designad för att inte lämna någon önskan ouppfylld möter vi ett mikrosamhälle där vår tids poler möts: pengar och fattigdom, massa och ensamhet, kultur och kommers.

Kvällen modereras av moderatorn Katarina Rundgren, Testbed studio. Arrangemanget på Röhsska museet genomförs inom ramen för Mötesplats Röhsska i samarbete med SAVG, Sveriges Arkitekter Västra Götaland.

KVÄLLENS SCHEMA:
Kl 16.00 Auditoriets dörrar öppnas – DJ Phren
Kl 16.30 Kortfilmsprogram kurerat av Doc Lounge
Kl 18.00 ON/OFF
Under 2019 arbetar Samuel Dias Carvalho, från arkitekturkollektivet Onoff, för Göteborgs Stadstriennal på Stadsbyggnadskontoret. Hör mer om erfarenheterna från Samuels tid i Göteborg. Kollektivet har bland annat utvecklat kopf-kino, ett slags liveprojiceringsmaskin, som aktiverats i Hammarkullen.
Kl 18.30 Föreläsning med Assemble
Hör det brittiska arkitektur- och konstkollektivet Assemble från England berätta om sina alternativa idéer om vad arkitektur och stadsutvecklingspraktik kan vara. I deras arbete, som de bland annat fått Turnerpriset för 2015, fokuserar de på ett demokratiskt och gemensamt görande i alla skalor, både i att skapa objekt och i att få saker att hända.
 

– – – – – – – – – – –

OM STADSTRIENNALEN:

Den 18-19 september genomförs Stadstriennalens mellanakt 2019. På fyra platser i staden – "Näsan i blöt" i Jubileumsparken, Hammarkullens station, Älvrummet samt Röhsska museet, kan du ta del av aktuella diskussioner och händelser. I programmet ingår workshops, föreläsningar, DJ-sessions och samtal.

Triennalen fokuserar på att ta, ge och skapa plats i staden vi bor i. Målet att är synliggöra alla som engagerar sig i stadsutvecklingen, genom kulturinsatser, storskaliga byggprojekt och gemensamma insatser som bygger vår stad.

Friends & sponsors