Doc Lounge Varberg
Past19/112015

Speed Sisters

Amber Fares, 80 min, PalestineUSA, 2015

Speed Sisters

Möt The Speed Sisters - första kvinnliga Racing-teamet i Mellanöstern!

Speed Sisters slår hål på västerländska stereotyper om både kvinnor i Mellanöstern och vardagslivet under ockupationen på Västbanken. Magnus Mossberg snackar passion för fart och Gelnn Tunger visar snabba bilder.

Speed Sisters (kl 20.00)

Den här debutfilmen av dokumentärfilmaren Amber Fares levererar ett uppiggande och publikfriande porträtt av fyra palestinska envisa och bestämda unga kvinnor som bryter ny mark i en mansdominerad sport och kultur – Racing!

Speed Sisters följer tjejernas liv både på och utanför banan, och ger oss en spännande resa som slår hål på västerländska stereotyper om både kvinnor i Mellanöstern och vardagslivet under ockupationen på Västbanken.

Språk: Arabiska, Text: Engelska

På Scen kl 19.00: Sonicfleet

WOW! Sonicfleet kör säsongens sista gig! De spelar riktigt bra pop, släppte en platta i England 2014 och samma dag som duon är hos oss med en grymt skön akustisk version drar de vidare ner för spelning i Hamburg följande kväll. De säger själva att man gärna vill köra fort till deras musik - och då passar det väl perfekt till filmen Speed Sisters! 

Kvällens Gäster:

Hallands troligen mest speedade person - racingföraren Magnus Mossberg - gästar oss och snackar passion för fart efter filmen. Med oss denna kväll är också fotograf Glenn T. Unger och Robert Boman från falkenbergsbild med specialuppdrag att fota Falkenbergs Motorbana. Deras snabba bilder kommer att gå på bildspel i foajén!

 

Magnus Mossberg

Sonicfleet