Doc Lounge Göteborg
Past6/52019

Do More With Less

Katerina Kliwadenko & Mario Novas
, 86 min, EcuadorSpain, 2018

Trailer "HACER MUCHO CON POCO" ("Do More With Less") English sub from KLIWADENKO NOVAS on Vimeo.

Specialvisning: Do More With Less

I samarbete med Sveriges Arkitekter tar vi reda på om ett gäng studenter i Ecuador kan erbjuda ett alternativ för arkitekturens stundande världskris?

Hur bygger man billigt och hållbart? Och vad finns det för inneboende strukturproblem i vårt sätt att bygga nu, som verkar göra detta så svårt? Do More With Less ger oss en inblick i hur framtidens arkitektur ser ut i händerna på ett gäng unga visionärer!

I dokumentären Do More With Less möter vi en disciplin, som i kontexten av ständig kris, tvingas återuppfinna sig själv och söka innovation i lokala resurser. En grupp unga arkitekter i Latinamerika går i bräschen för ett nytt paradigmskifte inom yrket. Genom att erbjuda en ny förståelse för arkitektens roll och hur de interagerar med samhället kan vi lära oss att arbeta med enkla material och knappa resurser för att skapa bästa möjliga boendemiljö med människan i centrum.


→ GÄSTER
Sveriges Arkitekter bjuder också på ett panelsamtal efter filmen med de inbjudna gästerna Emílio Brandão, Anders Breitholtz, Paula Femenias och Magdalena Forshamn. 

OBS! Visningen är ett samarbete med Sveriges Arkitekter och är gratis och öppen för alla, i mån av plats. Begränsat antal platser!

Sveriges Arkitekter är fack- och branschorganisationen för alla Sveriges arkitekter och arkitektstudenter. Vi arbetar på uppdrag av våra medlemmar för att skapa bästa möjliga villkor för arkitekternas yrkesutövning.
Lokalföreningen Sveriges Arkitekter Västra Götaland bjuder tillsammans med Doc Lounge in till denna filmkväll för att främja våra medlemmars kunskap och intressen samt skapa ett möten mellan regionens arkitekter.

→ FÖRFILM, DOC LOUNGE LOCALS: Arbetade Dagar
Regi: Kristina Meiton

→ FÖRFILM, DOC LOUNGE LOCALS: Väggen
Regi: Astrid Askberger

→ OM HUVUDFILMEN:
Titel: Do More With Less
Regi: Katerina Kliwadenko & Mario Novas
Speltid: 86 min
Land: Ecuador, Spanien
Språk: Spanskt tal, engelsk text.


VAR: Pusterviks matsal
NÄR: 18:15 (Filmstart 18:30. Det går självklart bra att hänga i baren på Pustervik innan insläpp!)
OBS! Fri entré, begränsat antal platser - först till kvarn! OBS!

Friends & sponsors