Doc Lounge Malmö
Past8/32016

Sonita

Rokhsareh Ghaemmaghami, 90 min, Iran, GermanySwitzerland, 2015

Sonita

Sverigepremiär med Tempo Dokumentärfestival! Gäster: Popkollo, IFEMA – International Female Film Festival Malmö. Live: Eva Petronella

På internationella kvinnodagen den 8 mars kör Doc Lounge igång en hel månad av grymma filmer om starka kvinnor av briljanta kvinnor! Denna kväll visar vi den starka filmen Sonita i samarbete med Tempo Dokumentärfestival. Under kvällen kommer IFEMA – International Female Film Festival Malmö ha ett exklusivt programsläpp av sin festival 2016. Kvällens gäster är den geniala organisationen Popkollo som med sitt arbete ger tjejer en mängd plattformar för att utöva och utveckla sin musik.

Om 18-åriga Sonita hade något att säga om saker och ting så hade Michael Jackson varit hennes far och Rihanna hennes mor. Hon drömmer om att bli en känd rappare, men än så länge så är hennes enda fans är de andra tonårsflickorna i Tehran, ett land där det är förbjudet för kvinnor att sjunga. Sonitas familj har en annan framtid planerad för henne- som brud är hon värd 9000 dollar. Hur kan Sonita trotsa detta i jakten på hennes drömmar?

I samarbete med Tempo Dokumentärfestival.

Gäster: Popkollo
Gästar kvällens samtal gör musikerna Eva Malmberg och Hannah Harvigsson. De båda är  aktiva i Popkollo Malmö som jobbar aktivt för att skapa en jämställd musikbransch. Genom att peppa unga tjejer och transpersoner till att skriva och utöva musik vill Popkollo skapa en fristad där deltagare kan känna sig som norm och aldrig behöva bli ifrågasatta eller förminskade pga könstillhörighet. Hannah och Eva driver tillsammans projektet Popkolloklubben på Malmö Live i vår. Projektet går ut på att aktivera och stötta unga tjejer och transpersoner i deras musik. Hannah och Eva håller även i workshops utanför Popkolloklubben och jobbar mycket med låtskrivande, ljudexperiment och scenuttryck. 

Programsläpp för IFEMA International Female Film Festival
IFEMA International Female Film Festival är en filmfestival med säte i Malmö som för tionde året i år visar filmer av kvinnliga regissörer från hela världen. Mellan 4-10 april blir det seminarium, samtal, mingel, regissörsbesök och massor med film på Panora i Malmö och runt om i Skåne. Mer information om festivalen hittar du på: www.femalefilmfestival.se/ och www.facebook.com/ifemafilmfestival 
Programmet släpps 8 mars! Var först om att läsa det på Doc Lounge då det kommer, rykande färskt direkt från tryckeriet!

Live: Eva Petronella 
Eva Petronella eller Eva Malmberg är, utöver aktiv i organisationen Popkollo musiker och uppträder live innan kvällens film. Eva Petronella är en 22-årig singer-songwriter-musiker från Umeå. 
Med inslag av folkpop och indie skriver hon låtar om det stora och lilla i livet. Eva Petronella vill med sin musik berätta historier om allt från drömmar och tung ångest till städer hon mött och människor hon känner. 

TID: Den 8 mars.
19.00 Dörrar öppnar. Dörrar öppnar. Mingel med programsläpp av IFEMA International Female Film Festival 2016 och med IFEMA bakom skivspelaren!
19.45 Live på scen Eva Petronella.
20.00 Filmstart
21.30 Samtal med Popkollos Eva Malmberg och Hannah Harvigsson
21.45 Kvällen rundas av

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö.
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

DOC LOUNGE MALMÖ
I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Visningarna på Doc Lounge Malmö presenteras i stolt samarbete med SVT, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel. 

Sonita is brought to Doc Lounge as part of the Moving Docs initative, a collaboration with 7 European screening partners and the European Documentary Network (EDN) to spread high quality European documentaries.

Friends & sponsors