Doc Lounge Malmö
Past29/32010

Som en Pascha

Svante Tidholm, 58 min, SwedenGermany, 2010

Som en Pascha

Dj: Tara Moshizi (Nöjesredaktör City Malmö/Lund) och Kristin Montagu- Evans (The Medicinal Storytellers)

Förfilm: Den hyllade kortfilmen Tussilago av Jonas Odell (Lögner, Aldrig som första gången mfl.)

Samtal: Exklusivt regissörsbesök och samtal med Svante Tidholm efter filmen

Scenografi: Thea Mix (Win Win Total, klubb Kristallen)

Välkommen till europas största bordell, ett elvavåningshus i utkanten av Köln i sydvästra Tyskland. Mer än sjuhundra män kommer hit varje dag och här arbetar mer än 150 kvinnor från hela världen med att förverkliga mäns drömmar. Det här är en egen värld med ett eget betalningssystem, väktare, läkare, personalrestaurang, manikyr och frisör.

Men vad är det egentligen som är till salu här? Är det en garanterad orgasm för 30 euro eller är det något mer? Enligt Sonia, prostituerad sedan tio år, gråter många av hennes kunder när dom är med henne. Dom öppnar upp sig själva och sitt känsoliv för tjänsten dom köper. Mer naket och ärligt än möjligt i deras nära relationer i det verkliga livet, utanför bordellen Pasha.
Svante Tidholm har filmat på bordellen under mer än tre år, och visar i filmen män och en sexindustrin som vardag- på ett nära och högst privat sätt som vi aldrig tidigare sett eller fått det berättat för oss. I alla fall dom flesta av oss..

“Som en Pascha” söker svar på en fråga ingen tidigare fått besvarad: Varför är sex så viktigt för män?  Och kan man köpa sig tillfredsställelse och närhet idag?

Varmt välkomna till Doc Lounge och en kontroversiell afton!