Doc Lounge Malmö
Past27/102020

Softie

Sam Soko, 96 min, Kenya, 2020

Softie

En varm och hoppingivande dokumentär om idealism, demokrati och kämparglöd.

Fotojournalisten och aktivisten Bonafice “Softie” Mwangi har länge kämpat mot orättvisor i sitt hemland Kenya. Med en obotlig optimism tar han sig an de svåraste utmaningarna och protesterar mot landets orättvisor och orättfärdigade våld med storslagna aktioner. Men när han tar steget vidare och ställer upp i regionvalet, sätts hans idealistiska slagord på prov. De korrupta dynastierna lägger sig inte utan kamp och slåss gärna smutsigt, vilket inte bara försätter Bonafice i fara, utan även hela hans familj. 

Regissören Sam Soko fångar med träffsäker blick komplexiteten i att balansera kärleken till sitt land med familjens behov. Resultatet blir en rörande dokumentär som delvis sträcker sig bortom politiken och speglar vad som sporrar en aktivist till att aldrig ge upp hoppet om att kunna förändra sitt hemland.

→ Var, när, hur:

Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00

Plats: Babel, Spångatan 38

Biljetter: endast förköp via Kulturcentralen där biljetterna säljs fram till två timmar innan eventet startar.

→ Sittplatser:

Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom så ber vi er att stanna hemma.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se

En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.