Doc Lounge Helsingborg
Current4/112020

Softie

Sam Soko, 96 min, Kenya, 2020

Softie

Boniface "Softie", Mwangi har alltid kämpat för en positiv förändring i hemlandet Kenya. Nästa steg är att ställa upp i regionvalet. Ett mer komplicerat och farligare åtagande än han först trott.

Samtidigt som presidentvalet tar vid i USA lyfter vi med dokumentären "Softie" frågor kring demokrati och fria val.

”RESET THE STATE: While I'm busy fighting for my country, my country is busy fighting me. Justice to the victims of police brutality here at home and across the globe.” - Softie

Fotojournalisten och aktivisten Boniface “Softie” Mwangi har länge kämpat mot orättvisorna i hemlandet Kenya. Nu tar han nästa steg och bestämmer sig för att ställa upp i regionvalet. Men lika mycket som han är en idealist, är han också en kärleksfull familjefar. Och då hans obotliga optimism visar sig inte råda bot på de korrupta motkandidaterna tvingas han ifrågasätta sin egen kamp. Regissören Sam Soko fångar med träffsäker blick komplexiteten i att balansera kärleken för sitt land med familjens behov. Resultatet blir en rörande dokumentär som delvis sträcker sig bortom politiken och speglar vad som sporrar en aktivist till att aldrig ge upp hoppet om att kunna förändra sitt hemland.

Biljettlänk och gäst för kvällen tillkommer inom kort.

Kvällens schema:
17:30 - Dörrarna öppnas
19:00 - Filmstart

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!