Doc Lounge Göteborg
Past10/42019

Sivandivan

Gustav AhlgrenEmelie Jönsson, 78 min, Sweden, 2019

Sivandivan + Regissörs- och divabesök!

Gör dig redo för en kväll med höga toner. Det blir inte mer extravagant än detta, plats på scen för Sivandivan!

Siv Wennberg är operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut mot Birgit Nilsson på Operan. Hon gjorde kometkarriär! Men började snabbt motarbetas av etablissemanget och de allt för snäva normerna för hur ett kvinnligt geni får vara.

"Jag borde vara en ikon för feminismen idag, tycker jag själv." - Siv Wenneberg, SVT

Hennes karriär dog och idag vet få vem hon är och de som vet vem hon är skrattar åt henne. Men Siv Wennberg har bidat sin tid, och nu är hon redo att hämnas sina belackare.

→ Gäster: SIV WENNBERG, GUSTAV AHLGREN, EMELIE JÖNSSON och ERIC ALEXANDER CARLENSTOLPE
Inte nog med att Siv Wennberg tar plats på duken med sin helt oemotståndliga person och talang, hon tar också plats på Folkteaterns lilla scen! Med sig har hon filmens regissörer, Gustav Ahlgren och Emelie Jönsson, och sin följeslagare och kavaljer Eric Alexander Carlenstolpe. De besöker alla visningen för att prata mer om filmen och, vem vet, kanske kommer det tas en eller annan ton från scen?

→ Förfilm, Doc Lounge Locals: ALLRA KÄRASTE SYSTER
Regi: Clara Noreen
Innan vi sätter igång huvudfilmen låter vi ett lokalt filmhopp ta över scenen! Vad är det för ett speciellt band som existerar mellan systrar? Clara Noreen ger oss en smart och charmig dokumentär om dem vi har allra kortast stubin med, allra högst tolerans kring och dem vi ibland hatar att vi älskar. Clara besöker visningen för att presentera filmen!

OBS! Visningen sker denna gång på en onsdag. 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.  

→ OM FILMEN
Trailer: https://vimeo.com/170962268
Längd: 90 minuter
Regi: Gustav Ahlgren och Emelie Jönsson

→ Förfilm: ALLRA KÄRASTE SYSTER
Regi: Clara Noreen
Innan vi sätter igång huvudfilmen låter vi ett lokalt filmhopp ta över scenen! Vad är det för ett speciellt band som existerar mellan systrar? Clara Noreen ger oss en smart och charmig dokumentär om dem vi har allra kortast stubin med, allra högst tolerans kring och dem vi ibland hatar att vi älskar. Clara besöker visningen för att själv presentera filmen!

Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

Friends & sponsors