Doc Lounge Göteborg
Past12/122017

Silvana

Olivia Kastebring, Mika GustafsonChristina Tsiobanelis, 90 min, Sweden, 2017

Trailer Silvana - väck mig när ni vaknat from MANTARAY FILM on Vimeo.

Silvana – Väck mig när ni vaknat (OBS, extrainsatt visning!)

Ett nära och magiskt porträtt av Sveriges största hiphop-ikon.

~ EXTRAINSATT FILMVISNING MED SVENSKT TAL OCH SVENSK UNDERTEXT ~
OBS! Visningen är nu fullsatt. Har du fått ett bekräftelsemail är din plats bokad och du är varmt välkommen när vi öppnar dörrarna kl 18.30. Har du fått ett mail om att du står som reserv är fallet precis så - vi hör av oss så fort vi kan om vi får plats med mer folk! 


Med pirr i magen bjuder vi in till en alldeles speciell visning i kalla december! Välkommen in i värmen för att se “Silvana - Väck mig när ni vaknat”. En helt ny dokumentär om musik, kärlek, politik, feminism och en av Sveriges mest hyllade artister - Silvana Imam. Visningen är helt gratis och dessutom bjuder dj:n Karin Wramner på den perfekta blandningen hip hop och RnB innan filmen startar.

Vi är jätteglada över att kunna visa filmen med både svenskt tal och svensk undertext så att alla, oavsett om du är ny i Sverige och vill öva på språket eller om du bott här hela ditt liv, kan förstå. Ett extra tack till Västra Götalandsregionen för denna möjlighet. <3

VIKTIGT: För att se filmen måste du stå på en gästlista. Anmäl dig genom att skicka namn och mail till: gbg@doclounge.se. Skriv “Silvana” i ämnesraden. När du fått ett bekräftelsemail är din plats bokad. Vi har bara ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

Film: Silvana – Väck mig när ni vaknat (2017)
Regi: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Språk: Svenska
Undertext: Svenska

Med texter på svenska, litauiska och arabiska har Silvana Imam tagit den svenska musikscenen med storm. Hon har vunnit priser för både sin musik och sitt engagemang i HBTQ-frågor och är en viktig del i den nya vågen av feminism och antirasism som svept över landet de senaste åren. Kom och se ett magiskt porträtt av Sveriges största hiphop-ikon!

"Vi står över jantelagen, jag är ett statement, när du ser mig, se dig"
- Silvana Imam (från “I min zon”)

DJ: Karin Wramner (HIPHOPSTAN)
Kör framförallt på känsla. Det blir då oftast en gosig blandning Hip Hop och RnB. Alltid med en groovig vibb.

Doc Lounge är en dokumentärfilmsklubb som visar nya dokumentärer i minglig miljö. I december kan du se två extrainsatta filmer, den 12:e och 13:e december (vår andra visning är "Den Unge Zlatan", event HÄR). Båda har svenskt tal och svensk undertext och är bra tillfällen för människor med olika språkförutsättningar att träffas och se film tillsammans.

** Visningen presenteras stolt i samarbete med Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern. **

TID: Tisdag 12 december. Dörrarna öppnar kl. 18.30, filmen börjar kl. 19.00.
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats Göteborg (vid Järntorget)
ENTRÉ: Gratis! Men du måste anmäla dig genom att maila gbg@doclounge.se och invänta bekräftelse på din bokning. Eventet är slutsålt. 
TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=NbgNmLM9Ksw

Friends & sponsors