Doc Lounge Helsingborg
Past6/92017

See You In Chechnya

Alexander Kvatashidze, 69 min, Georgia, Germany, EstoniaFrance, 2016

SYIC_Trailer_2016 from Kinoport Film on Vimeo.

See you in Chechnya

Säsongspremiär med samtal efter filmen med krigsfotografen Olof Jarlbro.

En exklusiv skildring av krigsfotografers psyke – moderna hjältar som dagligen ställs inför livets förgänglighet och som livnär sig på död. Året är 1999. För den unge Georgiern Alex Kvatashidze tycks kriget i Tjetjenien långt borta. Detta tills han blir förälskad i en fransk fotograf och bara dagar efter att de träffats bestämmer sig för att följa med henne till den krigsdrabbade delrepubliken. Strax väcks drömmen om att själv bli krigsreporter, något han dessvärre aldrig lyckas med. Däremot ges han inblick i deras värld under 13 års tid och skildrar hur yrkeslivet påverkat dem. ”Varför åker man till krig om man inte behöver?” - är kanske en av de främsta frågorna regissören Alex försöker besvara.

På plats efter filmen har vi krigsfotografen och helsingborgaren Olof Jarlbro, vars reportage har synts i allt från "Esquire" till "Arbetaren" och som tog sig illegalt över gränsen till Syrien för att dokumentera kriget. Hemsida: http://www.jarlbro.com/

17.00 Dörrarna och baren öppnar
18.00 See You in Chechnya
19.15 Olof Jarlbro

PLATS: The Tivoli, Köpenhamnskajen 1, Helsingborg
ENTRÉ: 70 kr (60 kr förköp, 50 kr /Stampus och AW-sällskap)
The Tivoli är tillgänglighetsanpassat.

Doc Lounge Helsingborg håller som vanligt till på The Tivoli och kryddar varje visning med liveframträdanden, förfilmer och eftersnack med spännande gäster. AW-paketet ger sällskap på fem eller fler personer rabatt på inträdet. Vi möblerar med bord för de som önskar äta en bit mat under programmet. Beställ i Vinylbaren.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg, samt med sponsring från ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack vänner!

Friends & sponsors