Doc Lounge Varberg
Past14/22013

Secret Disco Revolution

Jamie Kastner, 90 min, USA, 2012

Secret Disco Revolution

Premiär!

På alla hjärtans dag 14e Februari är det äntligen dags för premiär! Med glitter och sprak slår vi upp portarna med Secret Disco Revolution!!

Direkt från Toronto International Film Festival, Stockholms Filmfestival, via Doc Lounge Malmö och Lund, kommer detta lilla mästerverk nu till Varberg – med glittrande arkivmaterial, funkiga beats och intervjuer med discolegenderna själva!

Var 70-talets discokultur ett vilt, hedonistiskt utforskande av allt som kunde snortas och dansas till? Eller var det ett samhällsomstörtande soundtrack till kvinnornas, de svartas och de homosexuellas frigörelse? The Secret Disco Revolution undersöker vitt skilda åsikter om discons kulturella betydelse. Intervjuer med politiskt korrekta musikexperter som höjer discomusikens historiska betydelse till skyarna kontasteras av mer nedtonade uttalanden av legender som Gloria Gaynor, The Village People och Kool and the Gang. Allt detta med en befriande portion humor och träffsäker ironi. Filmen kommer göra dig både klokare och mer förvirrad, samtidigt som den glittrande discoerans storartade musik kickar igång berusande känslor. Till sist finns ingen annan utväg än att slänga på sig dansbootsen och svänga afrot till discobeatsen - BLAME IT ON THE BOOGIE!

DJ: Emrik Larsson spelar discomusik!

Efter filmen: Danskonsult Maria Lanai kör discodansmoves och får igång publiken på dansgolvet!

Bonus: Discomaskerad för den som vill – vinnare av bästa utklädnad vinner ett guldkort som gäller som inträde alla Doc Lounge kvällar i Varberg våren 2013!
OBS! OBS!: Fler överraskningar under kvällen!