Doc Lounge Göteborg
Past26/22019

Minding the Gap

Bing Liu, 93 min, USA, 2018

Säsongspremiär ϟ Minding the Gap

En film om skate, maskulinitet, flykt och att behöva bli vuxen.

Med pirr i magen öppnar vi dörrarna för första gången i vår! Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi lär känna tre killar från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom.

Efter en vilande vinter är Doc Lounge tillbaka. Så här inledningsvis på säsongen befinner vi oss på ny mark, Pustervik, och visar film tillsammans med streetwear- och skatebutiken Hollywood. Dessutom gästas vi av skateparken Bunkeberget, yey! Dörrarna slås upp på vid gavel och du är varmt välkommen att se coola och gripande Minding the Gap.

Filmskaparen Bing Liu återvänder till sin hemstad i rostbältet i Illinois och söker svar på varför han och hans vänner flydde från sina hem till skaten när de var yngre.

"As a work of nonfiction, it’s stunning; as a piece of storytelling, it’s heartbreaking." - Vox

Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska bli pappa och 17-årige Keire när han får sitt första jobb - allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna den fattiga staden. Det blir en nära skildring av Zacks turbulenta förhållande med sin flickvän och Keires komplicerade relation till sin pappa. 

Filmen sträcker sig över ett decennium och utforskar avståndet mellan fäder och söner och balansgången mellan vad som kan uppfattas som bestraffning och våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.

Minding the Gap börjar strax efter kl 19, men kom gärna redan kl 18.30 för att både hitta en plats du gillar och för att lyssna på go musik vald av streetwear- och skatebutiken Hollywoods personal. Det ryktas även om att det kommer finnas rabattcheckar till peppade kläd- och skateintresserade...

→ GÄST: Alex "Plankton" Andersson
Hollywood har inte bara en butik utan också ett alldeles eget skateteam! En av åkarna därifrån, Alex "Plankton" Andersson, berättar för oss varför han började åka och vad skate betytt för honom.

→ GÄST: Bunkeberget
På 5000m2 sprider den ut sig, en av Europas största skatehallar, Bunkeberget. Det är Göteborgs skateboardförening som driver hallen och Robin Carlson och Magnus Hanehöj därifrån kommer till oss och berättar mer. Vad kan man hitta på där, hur ofta arrangeras tävlingar, vad gör man om man vill börja men aldrig skejtat innan? Ikväll får du svaren!

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Pustervik. 

→ OM FILMEN
Längd: 93 minuter
Språk: Engelska (inga undertexter)
Regi: Bing Liu

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30 och filmen börjar ca 19.00. I väntan på filmstart är du välkommen att mingla till go musik och varför inte dricka något gott från baren.
PLATS: Pusterviks matsal, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud) OBS! Endast förköp via billetto.se. Biljetter säljes ej i kassa på plats!

Friends & sponsors