Doc Lounge Göteborg
Past4/92018

Generation Wealth

Lauren Greenfield, 108 min, USA, 2018

Säsongspremiär ϟ Generation Wealth ϟ Igår var jag i framtiden

Vi kickar igång höstsäsongen med Lauren Greenfields provocerande inblick hos den kapitalistiska eliten!

Lauren Greenfield, regissören bakom The Queen of Versailles, dyker återigen ner i det amerikanska samhällets toppskikt, där pengar är allt och vad du kan köpa för dem är obegränsat.

Vi möter studenter och ensamstående föräldrar som skuldsatt sig i sin längtan efter snabba bilar och stora villor. Vi ges access till den internationella eliten - från Los Angeles till Kina - och dem som fick se sin rikedom stiga till oanade höjder, för att sedan förlora allt i finansmarknadens stora krasch 2008. Greenfield introducerar oss till en narcissistisk kändiskultur och ett samhälle där konsekvenserna av det ekonomiska systemet är komplexa.

Generation Wealth är en tankeväckande dokumentär och inte så mycket en skildring av de rika, som av den moderna världens oändliga kärlek till pengar.

 

Förfilm: IGÅR VAR JAG I FRAMTIDEN
Paulina Witte & Malin Ekström, 12 min, Sverige, 2017, svenskt tal

Följ Björn som jobbar på kontor och upptäcker nya sidor av livet genom att lajva. Vad är egentligen verklighet? En gång var jag i framtiden är en experimentell dokumentär av Paulina Witte och Malin Ekström. Filmen vann Doc Lounge Göteborgs pris för bästa dokumentär på Frame Filmfestival tidigare i år. Regissörerna gästar dessutom visningen!

DJ innan filmstart: DJ Super Couple

Friends & sponsors