Doc Lounge Malmö
Past1/92020

Maddy The Model

Jane Magnusson, 92 min, SwedenAustralia, 2020

Säsongspremiär: Maddy the Model

Säsongspremiär med den flerfaldigt prisbelönta regissören Jane Magnusson på besök!

Madeline “Maddy” Stuart har tagit catwalks från New York till Dubai med storm. En resa som krossat inte bara modevärldens skönhetsnormer, utan kanske mest av allt skakat om hur samhället ser på våra funktionsvarierade kroppar och vad de kan åstadkomma. Maddy är inte bara en celebritet på olika modeveckor, utan en inspirerande och sprudlande kraft för förändring.

Det är 2015 när Maddy för första gången kliver upp på catwalken på New York Fashion week. Men resan dit har inte varit enkel. Maddy föddes med Downs syndrom och det var få som trodde att hon ens skulle överleva. Hennes mamma Rosanne råddes, inte bara av sjukvården, utan också av sina nära och kära, att lämna bort sin dotter.

Men Rosanne vägrade lyssna och har sedan dess dedikerat sitt liv åt Maddy och kampen för att hennes dotter och andra personer med funktionsvariationer ska inkluderas och få en chans att leva sina drömmar. För Maddy vill få möta nya människor, glänsa på catwalken och visa upp sig för världen. Precis som vilken annan tonåring som helst!

Sebastian Pawlowski känd från Mifforadio och Ett särskilt Dilemma håller i Q&A med regissören Jane Magnusson efter filmen.

Titel: Maddy the Model
Regissör: Jane Magnusson
Land: Sverige
År: 2020
Språk: Engelska
Längd: 92 minuter

→ Var, när, hur:

Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00

Plats: Babel, Spångatan 38

Biljetter: endast förköp via Kulturcentralen där biljetterna säljs fram till två timmar innan eventet startar.

→ Sittplatser:

Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom så ber vi er att stanna hemma.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se

En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.