Doc Lounge Göteborg
Past31/82021

Julia&Jag

Nina Hobert, 80 min, Sweden, 2021

Säsongspremiär: Julia&Jag

Nina Hobert djupdyker i en omtumlande vänskap och gräver i oläkta sår i sin prisvinnande debut om två unga kvinnor på gränsen till sammanbrott.

Nina och Julia har alltid varit vänner. De festade sig igenom tonåren och reste över världen tillsammans. Julia, en social stormvind som alltid är redo för nästa äventyr, och Nina, ständigt närvarande men alltid bakom sin kamera. När den här filmen tar sin början har de hunnit avverka de flesta av sina 20-någonting-år och befinner sig på två olika platser i livet. Julia lever ett dekadent liv i Köpenhamn och kämpar med ett eskalerande alkoholmissbruk medan Nina är fotograf i Stockholm, där hennes ambivalenta förhållande till sin kropp skapar allt mer ångest. 

I sin lika nyfikna som oroliga blick på sin vän och hennes till synes outtröttliga livskraft hittar Nina vägen in till sig själv. Det som skulle bli en film om Julia blir istället ett stormande och intimt porträtt av vänskap, kriser, ångest och kreativitet. Och en berättelse om att hitta sin väg ut ur mörkret.


FÖRFILM: DU ÄR ALLTID 20 av Christer Wahlberg
På ett gammalt VHS-band från det tidiga 2000-talet hittar Christer sitt 19-åriga jag. Filmen har de fetaste ljudeffekterna och den coolaste musiken, men 20 år senare väcker den också ett minne av en kall vinternatt och en förlorad vänskap.
Filmen är en del av Doc Lounge Locals 2021.

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: 19:00. Dörrarna till Folkteaterns lilla scen öppnar 18:30. Baren på Folk är öppen från 17:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

Friends & sponsors