Doc Lounge Göteborg
Past9/42021

House of Cardin

P. David EbersoleTodd Hughes, 97 min, USA, 2019

Säsongspremiär: HOUSE OF CARDIN

Efter vad som känns som en evighet av nedstängt kulturliv kan vi ÄNTLIGEN ses i salongen igen! Doc Lounge Göteborg bjuder in till sin kanske mysigaste vårsäsong någonsin, nu med fredagsfeeling!

Miljontals människor världen över känner igen den ikoniska logotypen som placerats på allt från de revolutionerande klädesplaggen till kaffeapparater och bilar. Men färre känner till mannen bakom ett av världens mest framgångsrika modehus: designern och modemogulen Pierre Cardin.

Pierre Cardin sägs vara den som tog prêt-à-porter, massproducerade kläder, till catwalken och har med det nämnts som den designer som, med ett nästan kommunistiskt manér, demokratiserade modebranschen. Men han har också kallats modevärldens största kapitalist och tvekade inte att sätta sina initialer på allt som var möjligt att tjäna pengar på.

I House of Cardin får vi en unik och aldrig tidigare skådad inblick i ett av världens mest inflytelserika och färgstarka modehus och en av branschens mest geniala och dubbelsidiga hjärnor.
 

HOUSE OF CARDIN
Regi: P. David Ebersole, Todd Hughes
Land: USA
Speltid: 97 min
Språk: Engelska, franska, italienska, kinesiska, japanska
Undertexter: Svenska
 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: 18:30. Dörrarna till Folkteaterns lilla scen öppnar 18:15. Baren på Folk är öppen från 17:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Varje visning har 8 platser och anpassas så att vi kan hålla avstånd. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

 

 

Friends & sponsors