Doc Lounge Göteborg
Past15/92015

Good Things Await

Phie Ambo, 100 min, Denmark, 2014

Good Things Await Trailer from Danish Documentary on Vimeo.

Säsongspremiär - Good Things Await

Historien om den danska bonden som tar kampen om vår framtid.

Prisbelönt och gripande dokumentären om en sann idealist.

Niels Stokholm är en av Danmarks mest idealistiska bönder och producerar unika råvaror för de bästa restaurangerna i landet - något som satt Danmark på den gastronomiska världskartan. Hans livssyn handlar om ett liv i harmoni med naturen genom biodynamiskt jordbruk på sin gård Thorshøjgård på Nordsjälland. 
Men hans sätt att odla är en nagel i ögat på myndigheterna. Med regler och föreskrifter i handen hotas Niels att berövas rätten att ha djur på gården - något helt förödande då Niels anser att hans gård inte är något som är begränsad till hans egen livstid. Han önskar att den mark han lämnar efter sig, också vara fruktbar för människor under de närmsta tusen åren... Regissören Phie Ambo har följt bonden Niels nära under flera år när han vårdar sina djur, odlar sina fält i harmoni med universum och slåss en hård kamp mot myndigheternas eviga kontroller.
 

GÄST:

Vår gäst på tisdagens säsongspremiär är en riktig fena på det här med ekologisk odling, som dessutom kommer ha med sig gröna blad att bjuda på som dom flesta av oss garanterat aldrig hört talas om!

Åke Wikström driver tillsammans med sin fru Tingting företaget Hällungen Hållbar Hälsa. Åke har odlat ekologiskt sedan 70-talet och har också hållit kurser i ekologisk odling och hållbarhet sedan dess. Han har varit lärare och forskare i Datavetenskap på Chalmers i 38 år, men är nu pensionerad. Han håller också kurser i raw food och hälsa och hur maten kan vara vår medicin. Hållbar Hälsa driver en gårdsbutik och ett ekocafé i Svenshögen, som kallas Solgläntan, där man odlar ca 2 ha grönsaker. Man har också hemleveranser av ekolådor och beställningar från Hållbar Hälsas webshop i stora delar av Södra Bohuslän. Företaget säljer också sina grönsaker på Bondens egen Marknad i Haga varje lördag under augusti – oktober. Åke är ordförande i föreningen som driver marknaden. På gården i Svenshögen finns en demonstrationsträdgård med pallkragar. Gården har både solvärme och solceller och kommer från nästa år att vara självförsörjande på el. 

TIDER: Dörrar öppnar kl 19:30 / Filmen börjar ca kl 20

Good Things Await visas som en del av EU-projektet Moving Docs

Visningen presenteras i stolt samarbete med ABF, Västra Götalands Regionen, Göteborg Stad och Bengans.

Friends & sponsors