Doc Lounge Göteborg
Past15/22022

Fördom & Stolthet - En queer filmhistoria

Eva Beling, 99 min, Sweden, 2022

SÄSONGSPREMIÄR: Fördom & Stolthet

ÄNTLIGEN rör vi oss mot ljusare tider och en ny Doc Lounge-säsong! Vi är tillbaka med ett gäng grymma filmkvällar på Folkteatern och som vanligt har vi laddat upp med exklusiva förpremiärer av årets hetaste dokumentärer. Först ut: Fördom & Stolthet

Fördom och Stolthet – en queer filmhistoria är en hisnande resa genom den svenska filmhistorien sett ur ett perspektiv som aldrig tidigare skådats. Vi färdas från stumfilmens Mauritz Stiller i början av 1900-talet, via Bergman och Zetterling, till Fucking Åmål och nutida film där HBTQI-personer kanske äntligen får sin rättmätiga plats i svensk film. Genom intervjuer och arkivfilmer får vi se inte bara en viktig del av svensk filmhistoria, utan även ta del av en samhällsskildring där kampen för lika rättigheter speglas i hur HBTQI-personer porträtterats genom historien. 

KVÄLLENS GÄSTER: Vi har äran att få besök från West Pride där Agneta Wirén och Emma Gunterberg Sachs deltar i ett modererat samtal kring filmens tema. Missa för guds skull inte detta! 

MUSIK: Kom förbi en timme innan filmstart så tar bästa Karin hand om er från kl 18 i baren på Folk. Drick något gott och lyssna på go musik för att komma i stämning!

-------------------------------------------------------------------------------

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

TID: 19:00. Dörrarna till Folkteaterns lilla scen öppnar 18:30. Baren på Folk är öppen från 17:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

Friends & sponsors