Doc Lounge Östersund
Past10/32022

Captains of Za'atari

Ali El Arabi, 73 min, Egypt, 2020

Säsongspremiär: Captains of Za'atari

ÄNTLIGEN får vi träffa vår publik igen och det är dags för en ny Doc Lounge-säsong! Vi är tillbaka med mysiga helkvällar på Storsjöteatern med film, musik och samtal.

"This remains a powerfully empathetic film that moves with its subjects rather than gawking at their plight from a distance." - Phuong Le - The Guardian

Vad är nyckeln till frihet? Mahmoud och Fawzi är övertygade om att det som kommer ta dem båda från livet i flyktinglägret är att omvandla drömmen om en professionell fotbollskarriär till verklighet.

I Captains of Za'atari möter vi de två vännerna Mahmoud och Fawzi som bor i flyktinglägret Za'atari i Jordanien. Tillsammans har de en gemensam och odödlig dröm om att bli professionella fotbollsspelare, samtidigt som de är tvungna att hantera en hård verklighet i flyktinglägret. Trots detta håller de hoppet uppe, och när en välrenommerad idrottsakademi besöker lägret har de chansen att uppfylla sina drömmar.

Regi: Ali El Arabi

→ Musik: Vi får lyssna till svängiga Krönet som tar plats på scen i foajén från 18.15. Kom lite tidigare och ha stämningsfullt häng med oss!

→ Kvällens gäst: 
Bichara Abderaman från Hej Främling! kommer att prata om sin egen upplevelse av flykt, integration och fotbollens betydelse. Efter Bicharas berättelse kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor. 

→ Var, när, 
VAR: Storsjöteatern 
Dörrar öppnas 18.00 | Filmstart: 19.15
Efter filmen blir det en liten paus innan samtalet börjar, passa på att hänga i baren med något gott i glaset!
Ordinarie: 80:- / Student, pensionär: 60:-

​Visningen presenteras i stolt samarbete med Östersunds Kommun, Region Jämtland Härjedalen, Filmpool Jämtland och Sensus. 

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.

Friends & sponsors