Doc Lounge Göteborg
Past15/102019

The Reformist

Marie Skovgaard, 88 min, Denmark, 2019

Säsongsfinal: The Reformist

Är framtidens muslimska ledare kvinnor? Vi snackar mer med Göteborgs egen kvinnliga imam och en stark röst för ett progressivt islam: Iman Baroudi!

Doc Lounge avslutar höstsäsongen med The Reformist, filmen om Sherin Khankan och öppnandet av Europas första kvinnoledda moské. Dessutom snackar vi kvinnliga imamer, feminism och islam tillsammans med Göteborgs egen kvinnliga Imam - Iman Baroudi!

Sherin Khankans dröm är att öppna en moské enbart ledd av kvinnliga imamer. Hon omgärdas av en grupp progressiva muslimer som alla delar hennes vision om ett jämställt islam där muslimska kvinnor tillåts ta plats på de religiösa posterna. Och för fyra år sedan blev drömmen verklighet när Mariam Mosque öppnade i hjärtat av Köpenhamn. Men vägen dit har inte varit en dans på rosor och i jakten på sin dröm har Sherin bränt broar både till de konservativa islam och till dem inom den egna inre kretsen.

→ GÄST: IMAN BAROUDI
Iman Baroudi är en av få muslimska kvinnor som kallar sig själv Imam. Hon är verksam i Angeredsmoskén, där hon leder fredagsbönen för kvinnorna på plats.

→ OM FILMEN
Regissör: Marie Skovgaard
Land: Danmark
Längd: 88 min
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bcPCBclJ40Q

Filmen visas på Folkteaterns Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors