Doc Lounge Malmö
Past7/122021

Stol På Meg

Emil Trier, 96 min, Norway, 2021

Säsongsavslutning med Trust Me

Norsk True Crime I tech-branschen - DJ Quizmaster Dallas - Samtal med kulturjournalisten Hateff Mousaviyan & Per Ögren, business developer på Minc

Dessutom kortdokumentären En Mammas Kropp


Till säsongsavslutningen av Doc Lounge Malmö bjuder vi på en kortdokumentär som fick hedersutnämnande vid Pixel Filmfestival - En Mammas Kropp. Kvällens huvudfilm är en true crime-dokumentär från Norge av högsta klass - Trust Me. Dessutom kommer DJ Quizmaster Dallas och sätter stämningen. Kulturjounalisten och makaren av P3 ID (nominerad till Guldörat) Hateff Mousaviyan och Per Ögren business developer på Minc kommer och pratar med oss på scen. Det blir en kväll att minnas!

TRUST ME

Vid 20 års ålder prydde Ahmed Wahleed förstasidorna på alla norska tidningar då han hade uppfunnit ett mobilbatteri som laddades med solljus. Lysande! Precis vad världen behövde. Men världen behövde också en riktigt bra historia, om en ung man med rötter i Pakistan, som slog igenom som tech-entreprenör och som nu hyllades som en Norges Mark Zuckerberg. Journalister, ministrar, till och med Norges kronprins stod på rad för att få träffa den karismatiske Ahmed. Detta är bara början av Emil Triers film om hype, illusioner och lätta pengar.

I en mästerlig upplösning blir denna otroliga rövarhistoria ett bevis på att verkligheten ibland faktiskt kan överträffa dikten, både vad gäller intriger och tragedier. Men ‘Trust Me’ är också en psykologiskt skarpsinnig film helt i tiden, när till synes vem som helst, bara en har en bra idé och en ännu bättre story, kan lyftas upp och bli hyllad som en kung.

EN MAMMAS KROPP

En mammas kropp är ett intimt porträtt av två hotellstäderskor utifrån en dotters perspektiv. Samtidigt som kvinnorna genomför sina dagliga arbetsrutiner reflekterar dottern över hur kvinnornas yrke påverkar deras kroppar och relation till tid. Kvinnorna, i sin tur, navigerar och bemöter arbetets hårda och monotona villkor med vana, precision och skönhet.

DJ QUIZMASTER DALLAS

Quizmaster Dallas lämnar quizfrågorna hemma och sköter istället musiken under en stökig men mysig timme innan filmerna ikväll.Det kommer bli både hype och (ghetto)tech i form av DJ Assault och andra stjärnor på kalashimlen men ocksåodödliga låtar från Tina Turner, Mariah Carey och Rihanna!

SPROUD

Vad är väl en storslagen säsongsavslutning utan en drink? Kvällen till ära kommer Babels bästa bartender tillsammans med Sproud experimentera och erbjuda på den godaste drinken ni kan tänka er! Vegansk och garanterad att vara tasty as ***k – och då menar vi milk. Desstuom kommer du få ta med dig en Sproud produkt hem!

→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:-

→ OM FÖRFILMEN
Speltid: 8 minuter
Språk: Svenska | Undertexter: Svenska
Regi: Jonelle Twum
 

→ OM FILMEN
Speltid
: 79 minuter
Språk: Norska | Undertexter: Engelska
Regi: Emil Trier

→ Sittplatser

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Friends & sponsors