Doc Lounge Östersund
Past18/112021

Kören - en film om Tensta Gospel Choir

Amanda Pesikan, 83 min, Sweden, 2021

Säsongsavslutning: Kören - En film om Tensta Gospel Choir + Livemusik: Frösö Gospel

Doc Lounge förhandsvisar "Kören" på Storsjöteatern, efter filmen sjunger Frösö Gospel Choir.

"Kören är ett perfekt mikrokosmos av samhället, där stora och små allmänmänskliga frågor kan speglas. Starka teman i filmen är längtan och människans behov av sammanhang och tillhörighet, något som har blivit extra viktigt för oss alla under det senaste året. Filmen utforskar också om det går att ta sig an en kulturyttring utan att vara delaktig i hela sammanhanget. I detta fall om det är möjligt att sjunga gospel utan att tro på Gud." — Amanda Pesikan,

I filmen "Kören - En film om Tensta Gospel Choir" följer regissören Amanda Pesikan en av Sveriges mest populära körer på en avgörande resa till Chicago, gospelns hemstad. Resan blir en spirituell och känslomässig utmaning där frågor om tro, ledarskap och andlighet sätter kören på prov. 

Filmen dokumenterar en avgörande tid i körens historia, när man brottas med frågor om religion, individualitet och gemenskap.

→ Kvällens artist: 
Frösö Gospel
Gospel betyder glatt budskap och ett glatt budskap är vad Frösö Gospel vill förmedla genom sin musik. Då den amerikanska gospeln möter den nordiska körtraditionen blir det en härlig kulturkrock. Det handlar om att uttrycka sig på sina egna villkor och utifrån sina egna förutsättningar.

→ Var, när, hur
VAR: Storsjöteatern (Studioscenen)
Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart: 19.30
Efter filmen blir det en liten paus innan musiken börjar, passa på att hänga i baren med något gott i glaset!
Ordinarie: 80:- / Student, pensionär: 60:-

Doc Lounge Östersund arrangeras med stöd av Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun, Sensus och Filmpool Jämtland.

Friends & sponsors