Doc Lounge Göteborg
Past16/42019

Allt vi äger

Emily Norling, 74 min, Sverige, 2019

Säsongsavslutning: Allt vi äger ϟ Regissörsbesök!

Vi avslutar säsongen med en gripande dokumentär om destruktiv vänskap och starka känslor i Stockholms utkanter.

Hjärtevärmande och sorgligt om missbruk och medberoende i gripande dokumentär där vi kastas mellan Stockholms tunnelbanestationer, avgiftningskliniker och offentliga toaletter.


En ryggsäck med det anarkistiska budskapet "Allt vi äger bär vi med oss" fångar Emilys intresse i tunnelbanan. Mannen som bär ryggsäcken heter Curtis och är heroinist och hemlös. Deras möte blir starten på en stark vänskap och tillsammans med den yngre Johan, även han missbrukare och utesovare, bildar de en oväntad trio. Den ångestridne Emily förstår deras mörker och Johan och Curtis kan i sin tur skämta om hennes utan att det gör ont. Men gränsen mellan vänskap och utnyttjande kan ibland kännas hårfin och i takt med att banden stärks dras Emily också ner i ett djupt medberoende. Kan hon älska sina vänner villkorslöst utan att offra sig själv?


→ GÄST: EMILY NORLING
Dokumentärfilmaren Emily Norling träffade Curtis och Johan 2015 och började filma sitt eget och deras liv under tre år. Allt vi äger är Emily Norlings långfilmsdebut.
 

→ FÖRFILM: IN ALL HER AGES
Regi: Johanna Bernhardson
Den gamla kvinnan sitter framför väggen där det projiceras bilder från hennes liv. De vackra minnena smeker över hennes rynkiga ansikte och får henne att existera i alla sina åldrar samtidigt, fritt flödande mellan decennier och platser.

 

→ DJ: KARIN WRAMNER
18:00-19:00 i baren på Folk
Karin Wramner kommer för Doc Lounges säsongsfinal spela en gungig elektronisk kompott med lika delar Little Dragon och Your Planet Is Next... Kanske Bob Hund om hon är extra inspirerad.


Visningen presenteras i samarbete med Göteborg Film Festivals streamingtjänst Draken Film, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.  


→ OM FILMEN
Trailer: https://vimeo.com/311647914
Längd: 74 minuter
Regi: Emily Norling
Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).
- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30, men vi startar redan kl18 med DJ kArin Wramner i baren på Folk. Filmen börjar ca kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud
 

Friends & sponsors