Doc Lounge Umeå
Past27/102020

Samtidigt på jorden

Carl Larsson, 72 min, Sverige, 2020

Samtidigt på jorden till Umeå!

Välkommen till Norrlands enda visning av Samtidigt på jorden, och ett allhelgonafirande du inte vill missa!

Detta är dokumentärfilmen om döden som berättar om livet. Carl Larsson undersöker förhållandet mellan det triviala och existentiella, i det här respektfulla och stilistiska porträttet av människor som arbetar med döden i sin vardag.

Som alltid blir det en trevlig kväll på Elektra, med god mat och dryck, och i dessa tider rekommenderar vi alla att boka bord i god tid för att garantera plats. Inträdet är fritt, huvudfilmen startar kl 20.00, och mer innehåll tillkommer!

- -
SAMTIDIGT PÅ JORDEN
Carl Larsson / Sverige / 2020 / 72 min

Samtidigt på jorden handlar om människorna som arbetar i industrin kring döden. Från patologerna till gravgrävarna, likbilsförarna och balsamerarna, begravningsmusikerna och de som tycks kommit till den punkt i livet då de bara väntar på att deras tid ska komma. Vi har alla samma väg att vandra och med Carl Olssons betraktande blick guidas vi omsorgsfullt genom ritualer och möter de personer som ägnar sina liv åt döden.

Vi följer de som ombesörjer vägen från bårhuset till krematoriet och ner i graven. De vardagliga samtalen som hörs på en arbetsplats sker även här. Värderleksrapporten i radio ackompanjerar en sminkning och en diskussion om värdet av allt-du-kan-äta-bufféer pågår i begravningsbilen. Parallellt med att vi möter en man som är på ofrivilligt besök i denna bransch då hans mor befinner sig i slutskedet av livet. I vida och respektfulla bilder skymtar vi arbetssysslorna och logistiken som utgör en helt vanlig dag på slutstationen.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AvwyoufBy4c

- -
Visningen möjliggörs som alltid tack vare fantastiska Film i Västerbotten och Studiefrämjandet Umeå.