Doc Lounge Malmö
Past5/112019

Sakawa

Ben Asamoha, 81 min, Belgium, 2018

SAKAWA och Förfilm: Swatted

En kväll, två filmer - temat är den parallella verkligheten.

En kväll om scamming och livsfarliga skämt på nätet. I SAKAWA möter vi de unga bedragarna som utnyttjar tillgängliga resurser. I SWATTED presenteras online-fenomenet där SWAT-team stormar en oskyldiga gamers hem medan händelsen streamas live.

→ Om SAKAWA
Ben Asamoha / Belgium / 2018 / 81 min
Varje dag landar skräppostmeddelanden i mejlkorgen från främlingar, men vilka är dessa människor som försöker att lura oss? I SAKAWA möter vi ungdomar från Ghana som använder sig av bedrägeri på internet med hjälp av svart magi. Med utslitna gamla laptops samlas dessa unga bedragare för att lura och förföra män. Vad som i västvärlden anses vara bedrägeri ses bland bedragarna som ett sätt att utnyttja tillgängliga resurser.

→ KVÄLLENS FÖRFILM: Swatted
Chandoutis / Frankrike / 2018 / 21 min
Filmstart: 19.30
Internettroll gör en sport av att få onlinegamers "swatted" - vår tids busringning. Allt i hopp om att få se tungt beväpnade SWAT-team storma en oskyldig gamers hem. Något som streamas live så att alla kan vara med på skämtet. Swatted är en filmisk utforskning av fenomenet baserat på 911 samtal från gärningsmän, streams och vittnesmål om hur det är att bli swatted. Animationer väver samman verkligheten med spelets värld och utforskar gränslandet där de båda världarna överlappar. Filmen väcker frågan om vilken som är den mest skrämmande tanken: att trollen som gömmer sig bakom datorskärmar och telefoner inte helt förstår hur allvarligt deras spel är, eller att de faktiskt är mycket medvetna om det.

Var, när, hur?! 
Dörrar öppnas: 19.00, förfilmstart: 19.30, filmstart: 20:00
PLATS: Babel, Spångatan 38
PRIS: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang.
Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren.
Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna, det går fint att meddela i förväg om du vill ha hjälp: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se varje enskild evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.