Doc Lounge Malmö
Current5/112019

Sakawa

Ben Asamoha, 81 min, Belgium, 2018

SAKAWA och Förfilm: Swatted

En kväll, två filmer - temat är den parallella verkligheten.

Internet en plats som är i högsta närvarande men som ändå också existerar som en parallell värld. En värld och en plats där vi ibland har svårt att veta vad som är sanning och där ett skämt snabbt kan leda till livsfara.

→ Sakawa
Svart magi, bedrägeri, internet och desperation. Varje dag landar skräppostmeddelanden i mejlkorgen från främlingar, men vilka är dessa människor som försöker att lura oss? I SAKAWAmöter vi ungdomar från Ghana som använder sig av bedrägeri på internet med hjälp av svart magi. Med utslitna gamla laptops samlas dessa unga bedragare för att lura och förföra män. Vad som i västvärlden anses vara bedrägeri ses bland bedragarna som ett sätt att utnyttja tillgängliga resurser

Förfilm: Swatted
Chandoutis / France / 2018 / 21 min

Prisbelönad kortfilm från Framrike
Internettroll gör en sport av att få onlinegamers "swatted" - vår tids busringning. Allt i hopp om att få se tungt beväpnade SWAT-team storma en oskyldig gamers hem. Något som streamas live så att alla kan vara med på skämtet. 

Swatted är en filmisk utforskning av fenomenet baserat på larmsamtal från gärningsmän, streams och vittnesmål om hur det är att bli swatted. Animationer väver samman verkligheten med spelets värld och utforskar gränslandet där de båda världarna överlappar. Filmen väcker frågan om vilken som är den mest skrämmande tanken: att trollen som gömmer sig bakom datorskärmar och telefoner inte helt förstår hur allvarligt deras spel är, eller att de faktiskt är mycket medvetna om det.
 

→ Var, när, hur!?
Dörrar öppnas: 19.00 - Förfilm: 19.30 Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Platserna är onumrerade.

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.