Doc Lounge Stockholm
Past12/112017

Sonita

Rokhsareh Ghaemmaghami, 90 min, Iran, GermanySwitzerland, 2015

Rosa Stationen: Sonita

Sonita + samtal modererat av Rokibath Alssane

Film, panelsamtal och papier maché!

Varannan söndag under hösten bjuder Föreningen Midsommargården och Refugees Welcome Stockholm in till en kulturell mötesplats där nya och etablerade i Sverige kan mötas, lära känna och lära av varandra. Med många engagerade deltagare och volontärer skapar vi roliga och avslappnade möten.

Den 12 november blir det tema frihet och film!

Vi visar dokumentären Sonita i samarbetet med RWS Open Cinema och Doc lounge. "Sonita vill bli en berömd artist och rappare. Men i Iran där hon bor som illegal flykting med delar av sin familj, får kvinnor inte sjunga. Hemma i Afghanistan planerar familjen att gifta bort henne för pengar för att ha råd att betala för broderns giftermål. Sonita väljer att rappa i protest." Dari, arabiska och engelska, text på svenska. Filmen startar klockan 13.15 och är ca 90 minuter lång. 

Efter filmen blir det ett panelsamtal med moderator Rokibath Alssane. Samtalet är klockan 14.50-15.30. 

Paralellt med filmvisningen leder Negar från Midsommargårdens ungdomsverksamhet Studio Ung en workshop i papier maché. Vi bygger och skapar på temat frihet. Vad är frihet för dig? 

Under eftermiddagen får vi också njuta av konstutställningen Ramlösa verk. Det är modisten Kersin Carlefalk och textilkonstnären Carin Falkenäs som ställer ut sina skapelser. 

Precis som vanligt kommer det dessutom finnas spel, pingis, fika och plats för härligt häng och samtal med nya vänner.

Tiden är klockan 13.00-16.00 och det är alltid gratis.

Höstens Rosa Stationen Telefonplan:
3/8, 17/9, 1/10, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11 och 10/12 

Vill du veta mer eller har förslag på aktiviteter, hör av dig till Anna El Yafi - anna@midsommargarden.se

Vi söker volontärer som kan representera Refugees Welcome Stockholm på söndagarna och hjälpa till med bland annat mottagning, språkcafé, fika, barnpassning och såklart forma och delta i aktiviteterna. Det finns alltid något att göra, du är värdefull.♥ 

Vill du engagera dig som volontär, hör av dig till Lina Lehn - lina.lehn@refugeeswelcomestockholm.se

Kultursöndagarna på Midsommargården finansieras genom stöd från Stockholms kulturförvaltning och ABF Stockholm. Hemköp Telefonplan, Söderbergs Bageri och Stora Coop Västberga sponsrar med kaffe och fika. Tack!

Var? Telefonplan 3
T-bana? Telefonplan