Doc Lounge Göteborg
Past5/42016

Revolution Poetry

Magnus Johansson, 60 min, Sweden, 2016

Revolution Poetry trailer from Anna Paulnitz on Vimeo.

Revolution Poetry

Vi hyllar ordet genom öppen scen med spoken words och att visa filmen Revolution Poetry, om poesikollektivet som förändrade Stockholms kulturscen

Vi håller öppen scen och vi visar filmen om det omtalade poesikollektivet Revolution Poetry, som tröttnade på att deras berättelser inte berättades och tog saken i egna händer och ord. En filmkväll om ordets betydelse.

Poesikollektivet och nätverket Revolution Poetry startades 2009 av poeterna Aladin Bewar Zakholi, Namo Marouf & Nachla Vargas Alaeb. Poeterna saknade en scen inom Stockholms kultur- och konstliv som berättade deras berättelser och ville fylla tomrummet och skapa en scen som var mer förortsförankrad och riktad mot de röster och berättelser som finns där. De skapade en Spoken Word scen (estradpoesi) där orden skulle stå i centrum och där diverse former av konst skulle samverka.

I våras firade Revolution Poetry fem år på ett överfullt Folkoperan i Stockholm. De arbetar kulturpolitiskt för att skapa en förändring som bottnar i deras vardag och verklighet. De har lyckats leva och överleva. De har vuxit sig starka på Stockholms stora och små scener med kraftfull spoken word. Nu ska färden fortsätta, men åt vilket håll? Och vad är nästa steg?

Filmen visas i samarbete med SVT och K Special och visas på SVT den 8 april.

Titel: Revolution Poetry, 2016
Regi: Magnus Johansson I Land: Sverige. I Språk: Svenska I Längd: 60 min
 

ÖPPEN SCEN: Spoken Word
Kom och läs din text hos oss! Föranmäl dig redan nu till malin@doclounge.se. Eller bara dyk upp! 

LIVE: Siri Pollak
Efter att ha frontat Göteborgsbandet Pfemme Records har Siri Pollak plockat upp en elgitarr och bjuder nu på egen musik i form av ett stämningsfullt möte mellan indiepop och 70-talsrock.

TID & PLATS
Dörrarna öppnas tisdag 5 april kl. 19.00 på Bengans, Stigbergstorget 1. Live & öppen scen börjar kl 19.20, filmen börjar kl.20.00.

BILJETTER
Köp din biljett via länken: https://billetto.se/users/ doc-lounge-goteborg eller betala i dörren (80 kr kontant, 60 kr för student/pensionär/arbetslös).

TILLGÄNGLIGHET
Det är låg tröskel in till foajén, därifrån är det en trappa (ca 15 steg) med ramp ner till utrymmet där filmen visas. Det är två trappsteg upp till liten icke handikappanpassad toalett utan ramp.