Doc Lounge Helsingborg
Current4/52022

Returning to Reims (Fragments)

Jean-Gabriel Périot, 83 min, France, 2021

Returning to Raims

Ett klassiskt porträtt av den franska arbetarklassen från 50-talet fram till idag.

Säsongsavslutning med färgstarkt iscensatta memoarer på Kulturkvarteret Portugal. Zap Grill håller som vanligt öppet under kvällen!

"ett häpnadsväckande rop för vänstern och ett påstående att ökningen av strejker och protester (inklusive gilets jaunes) signalerar en återuppvaknande av folkmakten i Frankrike." Allan Hunter - Screen Daily

Returning to Reims
Jean-Gabriel Périot/ Frankrike/ 83 min/ 2021

Returning to Reims (Fragments) är baserad på Didier Eribons memoarer med samma titel, från 2009. Men det här är mycket mer än en persons livshistoria. Med hjälp av filmfragment, nyhetsinslag och scener från dokumentärer illustrerar och förklarar filmen utvecklingen för den franska arbetarklassen som helhet – från 1950-talet fram till idag. Inbitna kommunister utgör nu en viktig bas för det extrema högerpartiet Front National. Men det beror mer på förlust av identitet än främlingsfientlighet.

Kvällens schema:
17:30 - Dörrarna öppnas
19:00 - Filmstart
20:30 - Samtal med gäst

Biljettpris: 80kr Ordinarie, 60kr Student/Pensionär/Arbetssökande

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!