Doc Lounge Malmö
Past8/102019

The Reformist

Marie Skovgaard, 88 min, Denmark, 2019

Reformisten

Besök av besök av filmens regissör, Marie Skovgaard.

Reformisten, filmen om kvinnan som konfronterar och utmanar bilden av religion genom att etablera en Moské ledd av endast kvinnliga imamer.

Sherin Khankan försöker att etablera europas första moské ledd av enbart kvinnliga imamer centralt i Köpenhamn. Tillsammans med en grupp av progressiva muslimer gör hon en insats för muslimska kvinnors rättigheter. För fyra år sedan gick drömmen i uppfyllelse: Mariam Moskén blev verklighet. Regissören Marie Skovgaard har följt henne genom segrar, kriser och totala meningsskiljaktigheter bland Sherins egna supporters. Idealism möter hård realitet längs vägen medan Sherin med sin starka vilja, outtröttligt fortsätter sin kamp. Hur långt kan hon faktiskt gå i sin moderna tolkning av koranen? Och hur länge kan hon fortsätta kämpa? Reformisten berättar om en kvinna som har modet att gå sin egen väg för andras skull.

→ Kvällens gäst: Marie Skovgaard, regissör,
Marie kommer delta i en Q&A efter visningen.

→ Var, när, hur!?
Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Platserna är onumrerade.

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Reformisten visas i samarbete med Moving Docs

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.