Doc Lounge Malmö
Past7/42015

Red Army

Gabe Polsky, 76 min, USARussia, 2014

Red Army

Exklusiv förhandsvisning!

Vi bjuder in till årets politiska sportdokumentär på Doc Lounge! Missa inte historien om kalla kriget som utspelades på isrinken!

SYNOPSIS: Werner Herzog, Gabe Polsky och Jerry Weintraub presenterar en ny sida av det kalla kriget i dokumentären om världens mest framgångsrika idrottsdynasti: Röda Arméns hockeylag. Under 80-talet var det sovjetiska landslaget i ishockey med Sergej Makarov, Aleksej Kasatonov, Igor Larionov, Vjatjeslav Fetisov och Vladimir Krutov totalt överlägset resten av världen. I en tid då sport också handlade om storpolitik skyddes inga medel för att vinna över fienden. Men spelarna fick betala ett högt pris. Nu träder lagkapten Slava Fetisov fram och berättar om vänskap, personliga öden och sin egen resa från nationalhjälte till politisk opponent.  Mycket av det kalla kriget utkämpades på isrinken - Red Army är en sportdokumentär om politik och en politisk dokumentär om sport.

LIVE: FEIVEL
Feivel (Elin Hörberg) och hennes band är ett relativt ungt projekt som spelar flytande, harmonisk och melankolisk indiepop. Textraderna är av den mörkare arten och levereras med hjälp av en drömsk men intensiv sångröst. Elin Hörberg har skrivit låtar så länge hon kan minnas, och med hjälp av sitt band så levererar hon mystisk och genomtänka musik som fångar alla sinnen.

TIDER: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Friends & sponsors