Doc Lounge Östersund
Past16/92021

Raising a School Shooter

Frida BarkforsLasse Barkfors, 74 min, Belgium, Denmark, FranceSweden, 2021

Raising a School Shooter

Vad händer när ditt barn inte är offret för en skolskjutning - utan förövaren? Från förnekelse till förlust, får vi följa tre familjers kamp att försöka förstå det ofattbara.

När det fruktansvärda händer, ännu en skolskjutning, ställs några föräldrar inför ett grymt faktum: deras barn var den som avlossade skotten. 

Tre föräldrar delar sina historier. Jeff Williams, pappa till Andy, som 2001, då 15 år gammal, sköt ihjäl två klasskamrater och skadade tretton andra elever. Andy avtjänar 25 år till livstid i fängelse. Clarence Elliots son Nicholas sköt ihjäl sin klassföreståndare och skadade en annan lärare 1988. Han avtjänar nu livstid I fängelse. Sue Klebolds son Dylan var en av de två tonåringarna bakom massakern i Columbine 1999, en av de dödligaste skolskjutningarna genom historien. Dylan avslutade skjutningen med att ta sitt eget liv.

Genom de djupt personliga och ärliga berättelser de delar med oss utforskar filmen skuld, förnekelse, misslyckande och ansvar, trakasserier, sorg, vänskap och kärlek. Detta är den tredje filmen i paret Barkfors amerikanska triologi efter ‘Pervert Park’och ‘Death of a Child’.

→ Kvällens artist 
Östlund & Wikström

Två rutinerade musiker som har haft en bred karriär med både låtskrivande, turneér och musikproduktion inom olika genrer. Jämtlandssonen och multiinstrumentalisten Magnus Wikström spelade för första gången med sångaren Tobias Östlund djupt inne i Värmlands skogar, och sedan dess spelar de som duo parallellt med andra musikprojekt.

De besöker Doc Lounge och bjuder på både eget material och nytolkningar i en innerlig mix av spelglädje och allvar.  

Sång, Gitarr - Tobias Östlund (Broken Door, Solo)
Stränginstrument, Sång - Magnus Wikström (Môra-Per, Roxie77)

→ Var, när, hur
VAR: Storsjöteatern (Studioscenen)
Dörrar öppnas 17.30 | Filmstart: 18.30
Efter filmen blir det en liten paus innan musiken börjar, passa på att hänga i baren med något gott i glaset!
Biljetter köpes direkt i entrén eller via Billetto
Ordinarie: 80:- / Student, pensionär: 60:-
GULDKORT: 300:-/250:- Ett Guldkort ger dig fri entre och köföreträde till höstens alla ordinarie visningar

Doc Lounge Östersund arrangeras med stöd av Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun, Sensus och Filmpool Jämtland. 

Friends & sponsors