Doc Lounge Göteborg
Past6/22018

Punk Voyage - Doc Lounge Live

SÄSONGSPREMIÄR och förhandsvisning av Punk Voyage! En episk punkresa från Finland till Eurovision Song Contest!

Vi är tillbaka! Dörrarna slås upp på vid gavel för första gången 2018 och du är, såklart, varmt välkommen på filmfesten. 

I dokumentären Punk Voyage följer vi ett punkbands sista äventyr under en bitvis taktlös men alltigenom ärlig och oförglömlig resa fylld av drama, skratt och tårar. Punk Voyage är en film om att vara sann mot sig själv, att våga ta svåra beslut och gå vidare i livet. Men också om allas lika värde och rätt att uttrycka sig!

Vi är extra glada över att vår säsongspremiär dessutom är en Doc Lounge Live-kväll! Det betyder att för- och eftersnack sänds LIVE från Doc Lounge Malmö till kulturhus, bibliotek och biografer runt om i Sverige.

ϟ OBS! Dörrarna öppnar kl 18.30 och förstudion och tillhörande musikframträdande börjar ca. 18.45. Filmstart 19.00. Efter filmen blir det ett samtal, livestreamat från Malmö, med regissörer och huvudkaraktärer. Vi i Göteborg deltar då enkelt i samtalet genom att skicka frågor via sociala medier eller sms. ϟ 

Punk Voyage - Doc Lounge Live
Jukka Kärkkäinen & J-P Passi / Finland / 100 min / 2017
Språk: Finska
Undertexter: Svenska

Pertti Kurikan Nimipäivät (Pertti Kurikkas namnsdag) är det älskade och unika punkbandet som uppnår kultstatus i hemlandet Finland och fortsätter sitt segertåg med 300 konserter i 16 länder världen över. Som kronan på verket blir bandet framröstade att representera Finland under 2015 års Eurovision Song Contest, och spelar live för över 100 miljoner tv-tittare.

Men den väldiga framgången och det hektiska turnélivet sätter press på bandmedlemmarna som alla har olika intellektuella funktionsvariation. Kari kämpar med kändisskapets frestelser och med det ansvar, Sami utforskar ny mark inom både religion och politik, Toni och bandets roadie Niila blir kära i samma tjej, och Pertti, gängets äldsta medlem, bestämmer sig för att gå i pension och lägga ner bandet för alltid. I december 2016 avslutas ett enastående kapitel i musikhistorien, när PKN gör sin allra sista spelning.

"I GIVE THIS FILM FULL TEN POINTS" - Pertti

Dokumentären Punk Voyage följer bandets sista äventyr under en oförglömlig resa fylld av humor, massor av drama och med hög igenkänningsfaktor.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, ABF och Folkteatern.  

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18.30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Förstudion sänds live från Doc Lounge Malmö kl 18.45 och filmen börjar ca kl. 19.00.
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud.)
OBS. Filmen är svensktextad och livesändningen hålls på svenska, men regissörssamtalet sker på engelska.

OM DOC LOUNGE LIVE
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge. Sedan 2006 arbetar Doc Lounge med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom livekonceptet ges biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live är ett perfekt sätt att spetsa programutbudet och locka ny publik.