Doc Lounge Malmö
Past25/102010

Piren

Nils Petter Löfstedt, 28 min, Sweden, 2010

PIREN / THE PIER - trailer from Stavro Filmproduktion on Vimeo.

Piren

Premiärvisning och livespelning med Vit Päls!

Dj: Klas Sjöberg (Vit Päls)

Live: Carl Johan Lundgren (Vit Päls)

På plats: Erik Vestman och Nils Petter Löfsted (bakom Piren), Johan Löfstedt (klipp) samt producent  Patrik Axén

Extra, extra: Fotoutställning och bildspel från bygget av Nils Petter Löfstedt

Förfilm: Micke badar av Frida Kempff (Vinnare Filmfestivalen i Cannes 2010, 13.50min, danskt tal)

Inuti en pir någonstans i Malmö upptäcker Erik Vestman och Nils Petter Löfstedt ett okänt hålrum. I sex månader bygger de Malmös hemligaste rum med vita väggar och parkettgolv. Mycket går att åstadkomma med fyra händer, utan vare sig pengar eller chef. Filmmusiken är komponerad av Malmö-musikern Carl Johan Lundgren / Vit Päls

Ur Erik Vestmans dagbok:

Januari. “Åkte hit själv. Kallt, molnigt och blåsigt. Jag och fiskargubbarna. De undrade vad fan jag pysslade med under piren. Undrade om jag jobbade eller. Kanske för att jag har snickarkläder på mig. Jag sa att jag inte gjorde det.”

Februari. ”Konstigt att jag ibland stannar till och håller andan när någon kommer och går alldeles ovanför huvudet på mig. Som om det jag gör är farligt. Eller elakt. När det egentligen borde vara underbart. Att göra om ett bortglömt, skitigt hål till något som kan användas.”

Mars. ”Fan jag är helt slut. Blödde näsblod idag för att jag sovit så lite. Helt groggy. Petter har börjat få tics. Vi har varit ute och jobbat ett gäng långa nätter.”

April. ”Stocken som vi hittade längst in under piren på plats. Helt underbart. Massa sittplatser utan att sno nån yta från rummet. Gammal och grå stock men frisk inuti. Kanske en gammal mast.”

Maj.”Snart kommer rummet att lämnas till sitt eget öde. Det är en mäktig känsla att vem som helst som är nyfiken kommer att kunna krypa in genom det lilla hålet, öppna mahognydörren och ta skydd från vinden. Eller flytta in.”

VARMT VÄLKOMNA PÅ DENNA UNIKA PREMIÄRVISNING MED MALMÖS FINEST!