Doc Lounge Varberg
Past19/92013

Ping Pong - Never too Old for Gold

Hugh Hartford, 80 min, UK, 2012

PING PONG - never too old for gold (OFFICIAL CINEMA TRAILER) from Banyak Films on Vimeo.

Ping Pong - Never too Old for Gold

Säsongspremiär!

Nu är äntligen hösten här med ännu en Doc Lounge-säsong! I Varberg kickar vi igång med pingistorsdag och filmen Ping Pong - Never too Old for Gold!

Ping Pong - Never too Old for Gold låter oss följa åtta minst sagt ålderstigna personer från Sverige, USA, England, Australien, Mongoliet och Tyskland, inför och under världsmästerskapet i pingis för 80-plussare.

Möt bland annat VM-debutanten Inge, 89, som bekämpat sin demens med hjälp av pingis, Terry, 82, som nästan dog under den nationella finalen i England 2009, Les, 89, före detta bodybuilder och poet, 100-åriga Dorothy från Australien som inte är snabb nog att hinna undan de kinesiska autografjägarna, och Sun Lao, 84, som vägrar ge upp sitt rökande och drickande.

De här människorna har levt långa liv, de har sett sina kroppar förfalla och vet att deras stund på jorden håller på att rinna ut. Men de lär oss att inte sluta leva i förtid, och att man kan uppleva triumfer och glädje ända till den sista bollen. Den här filmen handlar lika mycket om mänsklig uthållighet och existentiella frågor, som den handlar om att ta hem titeln.

DJ: DJ Manolito spelar vanligtvis på Excet GBG, Oscars VBG, Sociten/Bodegan VBG och Bratt Falkenberg  – självklart är han också på plats och river av vår säsongspremiär! Musikvalet för kvällen skräddarsys med inspiration från filmen!

Bonus: Rundpingis i foajén. Självklart blir det denna pingistorsdag rundpingis i foajén! Sommar-pinisklubben på Majas vid Havet har varit supersjysta och lånat ut bord + racketar! Det tackar vi för!

Extra: Författare Mymmel Blomberg inspirerar
Mymmel Blomberg är en svensk författare och fotograf, bosatt i Halmstad, som fått både Halmstad kommuns kulturstipendium och Hallandspostens kulturstipendium. Bland annat gav hon förra året ut en härlig feelgoodbok, och just nu är hon aktuell med ett intressant skrivarprojekt för äldre. Hon har många strängar på sin lyra och kommer under säsongspremiären att inspirera till skrivarlust!